Disable Copy And Past

26 Temmuz 2017 Çarşamba

Dilim Poğaça (Sucuklu)




Malzemeler :
1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı ılık su
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un (4,5 su bardağı un)

İçine ;
1/2 kangal sucuk
rendelenmiş kaşar peyniri

Üzerine ;
yumurta sarısı
susam

Yapılışı :
Yoğurma kabına toz şeker ve maya alınır, üzerine ılık süt ve sıvı yağ dökülüp karıştırılır. Sıvı yağ, yumurta, tuz ve azar azar un eklenerek oldukça yumuşak bir hamur yoğrulur. (Orjinal tarifte 4,5 su bardağı yazıyordu, ben daha az kullandım, un miktarı kullanılan ölçülere göre değişiklik gösterebilir, kontrollü ekleyin.) Yoğrulan hamurun üzeri örtülür ve mayalanması için 1 saat kadar bekletilir. Hamur 3 bezeye bölünür (2 bezeye böldüm) ve bezelerden ilki dikdörtgen şekilde açılır. Uzun kenarına dilimlenmiş sucuk dizilir, üzerine kaşar rendesi serpilip rulo şeklinde sarılır. Hazırlanan rulo 2 parmak genişliğinde dilimlenir. Diğer bezeler de aynı şeklide hazırlanır. Dilim poğaçalar yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülüp bolca susam serpilir. Tepside 15 dakika kadar mayalanması için bekletilir. Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 25 dakika pişirilir. Sıcak ya da ılık olarak servis yapılır.

Afiyet olsun.

Kaynak : http://ye-mek.net/

Hiç yorum yok: