Disable Copy And Past

28 Temmuz 2017 Cuma

Erzincan Lokumu





Malzemeler :,
250 gr. tereyağı ya da margarin (oda sıcaklığında)
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
4 su bardağı un

Üzerine:
pudra şekeri

Yapılışı :
Margarin, sıvı yağ ve şeker karıştırma kabına alınıp tel çırpıcı ile karıştırılır. (Mikser kullandım.) Üzerine yumurta, yoğurt, kabartma tozu ve vanilya eklenip karıştırılır. Un aza azar eklenip kek hamurunda koyu, kurabiye hamurunda yumuşak bir kıvamda hamur elde edinceye kadar karıştırılır. Yağlanmış fırın kabına hamur yayılır, eller hafifçe yağlanarak hamurun üzeri düzeltilir. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirilir. Soğuyunca bolca pudra şekeri elenir. Küçük küpler halinde dilimlenip servis yapılır.

Afiyet olsun.

Kaynak : http://ye-mek.net

Hiç yorum yok: