Disable Copy And Past

14 Nisan 2017 Cuma

Kakaolu-Havuçlu Kek





Malzemeler :
3 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 şişe maden suyu
2 adet büyük boy havuç
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 büyük paket kakao (50 gr.)
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz
2 su bardağı un (su bardağı ölçüsü 200 ml.)

Yapılışı :
Yumurta ve toz şeker çırpma kabına alınıp mikser ile krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır, sıvı yağ ve maden suyu eklenip çırpmaya devam edilir. Rendelenmiş havuç, limon kabuğu rendesi ve kakao eklenip karıştırılır. Un, kabartma tozu ve vanilya birlikte elenerek karışıma eklenir, mikserin düşük devrinde çırpılır. Ceviz eklenip spatula ile karıştırılır. Kek kalıbı margarin ile yağlanır, hazırlanan kek hamuru kalıba dökülür. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 45 dakika pişirilir. Kekin pişip pişmediği kürdan batırılarak kontrol edilir, kürdan kuru çıkıyorsa kek pişmiş demektir. Soğuyunca kalıptan ters çevrilerek servis tabağına alınır, dilimlenerek servis yapılır.

Afiyet olsun.

Kaynak : http://ye-mek.net

Hiç yorum yok: