Tarif için yeşilkivi'ye teşekkürler.
Malzemeler :
Brownie için:
120 gr tereyağı
200 gr bitter çikolata
2 adet yumurta
1,5 çay bardağı pudra şekeri
1 portakal kabuğu rendesi
1 silme çay kaşığı kabartma tozu
1 çay bardağı un (tepeleme)
Cheesecake katmanı;
500 gr labne
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket krema
2 tane yumurta
3 yemek kaşığı silme nişasta
1 portakal kabuğu rendesi
1 yemek kaşığı portakal suyu
Portakallı Sos için;
1,5 su bardağı portakal suyu
3 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı nişasta (tepeleme)
Süsleme için;
eritilmiş çikolata
file badem
Yapılışı;
Brownie için;
Tereyağı ve çikolata benmari yöntemiyle eritilir. (Bir kaba su konulup kaynatılır, kaynayan kabın üzerine suya değmeyecek şekilde başka bir kap yerleştirilir, üstteki kaba çikolata parçalara bölünüp, tereyağı ile birlikte eklenir. )
Yumurta ve toz şeker mikser ile şeker eriyinceye kadar çırpılır, erimiş çikolata-tere yağı karışımı eklenip karıştırılır. Portakal kabuğu rendesi, un ve kabartma tozu eklenip karıştırılır. Tabanına yağlı kağıt serilmiş 24 cm. çapındaki kelepçeli kalıba dökülür ve önceden ısıtılmış 160 derece fırında 20 dakika pişirilip fırından alınır.
Cheesecake katmanı;
Labne peyniri ve toz şeker mikserin düşük devrinde çırpılır. Krema eklenip çok az çırpılır. Yumurtalar tek tek eklenip çırpmaya devam edilir. Portakal suyu, portakal kabuğu rendesi ve nişasta eklenip biraz daha çırpılır. Hazırlanan harç brownie tabanının üzerine dökülür, 140 dereceye ayarlanmış fırına ızgara üzerinde yerleştirilir. Fırına sıcak su dolu bir tepsi yerleştirilip (ızgaranın altına ) 45 dakika pişirilir. Süre bitiminde fırın kapatılır, kapağı açılmadan 30 dakika kadar fırında bekletilir, sonra fırından alınır. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırılır.
Bir tencereye portakal suyu, toz şeker ve nişasta alınıp sürekli karıştırılarak pişirilir, sos kıvamını alınca ocaktan alınıp karıştırılarak soğutulur. Hazırlanan sos Cheesecake in üzerine dökülür, buzdolabında dinlendirilir. File badem ve eritilmiş çikolata ile süslenip servis yapılır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder