Malzemeler :
Hamuru için;
100 gram yumuşak tereyağı,
1 çay bardağı sıvı yağ,
1 çay bardağı su,
4 yemek kaşığı toz şeker,
1 yumurta akı (sarısı üzeri için ayrılacak),
1 tatlı kaşığı instant maya,
1 çay kaşığı mahlep,
Yarım çay kaşığı tuz,
3-3,5 su bardağı un (kullanılan su bardağı ölçüsü: 200 ml., 3 su bardağı kullandım.)
İç harcı için;
3 su bardağı rondoda çekilmiş kek,
1 yemek kaşığı kakao,
1 çay bardağı kuru üzüm,
1 çay bardağı çekilmiş ceviz veya fındık içi, (fındık kullandım)
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu,
1 çay kaşığı tarçın,
Yarım çay bardağı süt.
Üzeri için;
Yumurta sarısı,
Ceviz veya fındık içi
1 çay kaşığı süt
1/2 çay kaşığı kakao
Yapılışı :
Hamuru için gerekli olan un haricindeki malzemeler, derin bir kap içerisinde karıştırılır.
Elde edilen karışıma azar azar un ilave edilerek güzelce yoğrulur ve yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir.
Yoğrulan hamurun üzeri örtülerek, yarım saat veya 1 saat kadar dinlendirilir.
Elde edilen karışıma azar azar un ilave edilerek güzelce yoğrulur ve yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir.
Yoğrulan hamurun üzeri örtülerek, yarım saat veya 1 saat kadar dinlendirilir.
İç harcını hazırlamak için rondoda çekilmiş 3 su bardağı kek derin bir kap içerisine konulur.
Üzerine kakao, kuru üzüm, ceviz içi, portakal kabuğu rendesi, tarçın ve süt ilave edilip, bütünleşinceye kadar güzelce yoğrulur.
Dinlenen hamur hafif unlu düz bir zemin üzerinde merdane yardımı ile dikdörtgen olacak şekilde açılır.
İç harcı ikiye bölünür ve uzun rulo şekli verilerek hamurların iki uzun ucuna yerleştirilir.
Üzerine kakao, kuru üzüm, ceviz içi, portakal kabuğu rendesi, tarçın ve süt ilave edilip, bütünleşinceye kadar güzelce yoğrulur.
Dinlenen hamur hafif unlu düz bir zemin üzerinde merdane yardımı ile dikdörtgen olacak şekilde açılır.
İç harcı ikiye bölünür ve uzun rulo şekli verilerek hamurların iki uzun ucuna yerleştirilir.
Daha sonra bıçak yardımı ile hamur ortadan ikiye kesilir ve iç harcı ortada kalacak şekilde rulo sarılır.
Elde edilen 2 rulo bıçak yardımı ile verev olacak şekilde dilimlenir. Şekillendirilen dilimli ay çöreği, yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir.
Yumurta sarısı, süt ve kakao çırpılıp fırça yardımı ile çöreklerin üzerine sürülür ve çatal ile üzerileri çizilir, çekilmiş fındık veya ceviz içi serpiştirilir.
Önceden ısıtılmış 180° fırında üzerileri kızarana kadar pişirilir.
Fırından alınan pastane usulü dilimli ay çöreği, ılık veya soğuk olarak servis yapılır.
Yumurta sarısı, süt ve kakao çırpılıp fırça yardımı ile çöreklerin üzerine sürülür ve çatal ile üzerileri çizilir, çekilmiş fındık veya ceviz içi serpiştirilir.
Önceden ısıtılmış 180° fırında üzerileri kızarana kadar pişirilir.
Fırından alınan pastane usulü dilimli ay çöreği, ılık veya soğuk olarak servis yapılır.
Afiyet olsun.
Kaynak : http://kadincatarifler.com
1 yorum:
Ellerine sağlık bunu ben de daha önce yapmıştım harika bir lezzet sevgiler
Yorum Gönder