Disable Copy And Past

21 Nisan 2017 Cuma

Çiriş Otu Kavurması



Malzemeler :
500gr. çiriş otu
1 adet büyük boy kuru soğan
3-4 adet pırasanın yeşil kısmı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tere yağ
4 adet yumurta
tuz, karabiber, kırmızı pul biber

Yapılışı :
Çiriş otları üzerlerindeki beyaz kısım çıkarılır ve güzelce yıkanır. 1 cm uzunluğunda doğranır. Soğanlar piyazlık doğranıp tereyağı-sıvı yağ karışımında pembeleşinceye kadar kavrulur. Doğranmış pırasa ve çiriş otu eklenip yumuşayıncaya kadar kavrulur. Üzerine yumurtalar kırılıp, tuz eklenir kapağı kapalı olarak pişirilir. Yumurtalar pişince isteğe göre karabiber-kırmızı pul biber serpilerek sıcak servis yapılır.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: