Malzemeler :
1 su bardağı toz şeker
2 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1,5 su bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
Yapılışı :
Yumurta ve şeker mikser ile krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır; sıvı yağ ve süt eklenip karıştırılır. Un, kakao, kabartma tozu, vanilya eklenerek çırpmaya devam edilir.
Kek hamuru 18 cm çapındaki margarin ile yağlanmış Borcam tencereye boşaltılır. Borcam tencere içine sığabileceği büyük bir tencereye oturtulur. Büyük tencereye kek hamuru ile aynı hizada olacak şekilde su dökülür. Tencerenin üzerine temiz bir bez (mutfak havlusu) örtülür, tencerenin kapağı kapatılır. Önce orta ateşte, kaynamaya başladıktan sonra da ocak en kısık ayara getirilip 35-40 dakika kadar pişirilir. Pişip pişmediği kürdan batırılarak kontrol edilir. Piştikten sonra sıcak suyun içinden çıkarılıp soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra ters çevrilerek Borcam tencereden çıkarılır. Üzerine pudra şekeri elenip dilimlenerek servis yapılır.
Afiyet olsun.
Kaynak : http://www.nefisyemektarifleri.com
1 yorum:
Ellerine saülık nefis görünüyor bayıldım sevgiler
Yorum Gönder