Hafta sonu kahvaltısı için yaptığım brownie'nin tarifi üstat http://cafefernando.com/'dan, biz çoook, çoook beğendik, bekledikçe daha da güzelleşiyor. Üstadın önerisiyle brownie oda ısısına gelince buzdolabına kaldırıp bir gece beklettikten sonra dilimleyip servis yaptım.
Malzemeler :
280 gr bittersweet (%70 kakao oranı) çikolata, doğranmış
125 gr tereyağı
1 su bardağı şeker
1.5 su bardağı (225 gram) fındık
3 adet yumurta
1 çay kaşığı vanilya özütü (Hazırlayamadığım için 1 paket vanilya kullandım)
1/4 su bardağı un
1/2 çay kaşığı tuz
Yapılışı :
Fırını önceden 180 C’de ısıtılır. 23x23 cm’lik kare bir pişirme kabına bütün kenarlarından 5′er santim dışarı sarkacak şekilde yağlı kağıt serilir.
Tereyağı ve bitter çikolata benmari usulü eritilir. (Bir kaba su konulup kaynatılır, üzerine suya değmeyecek şekilde başka bir kap oturtulup çikolata ve tereyağı eritilir) 5 dakika soğuması beklenip ardından şeker eklenir ve çırpılır. Yumurtalar teker teker eklenip çırpmaya devam edilir. Vanilya eklenip karıştırılır.
1 su bardağı fındık iri kum taneleri kıvamına gelene kadar bir mutfak robotunda çekilir. (ya da toz fındık olarak da satın alabilirsiniz).
Un, toz fındık ve tuz çok karıştırmamaya özen gösterilerek bu karışıma bir spatula yardımıyla yedirilir. En son olarak geriye kalan yarım su bardağı fındık irice doğranıp bu karışıma eklenir. Fırın kabına boşaltılıp üzeri spatula yardımıyla düzeltilir ve 35 dakika pişirilir. Fırından alıp oda sıcaklığına gelmesi beklenir. Oda sıcaklığında veya soğuk olarak servis yapılır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder