Disable Copy And Past

24 Şubat 2016 Çarşamba

Üçgen Kek




Malzemeler :
4 adet yumurta
yarım su bardağı sıvı yağ
yarım su bardağı su (süt kulandım)
2 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2,5 su bardağı + 2 yemek kaşığı un

Sos için;
3,5 yemek kaşığı kakao
2 su bardağı süt
yarım su bardağından biraz fazla şeker
1 paket (80) gr. bitter çikolata (Ben ekledim)

Üzerine;
bolca hindistan cevizi rendesi

Yapılışı :
Yumurtalar kırılıp akları ve sarıları ayrılır. Yumurta akları şeker ile çırpılıp sarılar tek tek eklenerek çırpmaya devam edilir.Sıvı yağ ve süt eklenir, çırpılır. Kabartma tozu, vanilya ve un eklenip biraz daha çırpılır. Hazırlanan hamur margarinle yağlanmış büyük dikdörtgen bir fırın kabına dökülür. 170 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirilip soğumaya bırakılır.
Süt, şeker ve kakao bir tencereye alınıp kaynatılır. Bir taşım kaynayınca çikolata eklenip eriyinceye kadar karıştırılır. Ocaktan alınıp soğumaya bırakılır. Soğuyan kek eşit kare dilimler halinde kesilir. Kareler de üçgen olacak şekilde ortadan kesilir. Üçgen parçaların kenarları çikolatalı sosa batırılıp hindistan cevizine bulanır. Buzdolabında birkaç saat dinlendirilip servis yapılır.

Afiyet olsun.

Kaynak : nefisyemektarifleri.com

1 yorum:

Özgen dedi ki...

Elerine sağlık bayıldım bu keke sevgiler