Disable Copy And Past

22 Ekim 2014 Çarşamba

Yeşil Domates Yemeği ve Kızartması


Yeşil domates yemeği ve kızartmasını uzun zamandır denemek istiyordum; turşu yapmak için aldığım domateslerin bir kısmını kızarttım, bir kısmını da zeytinyağlı olarak pişirdim. Domateslerden mi kaynaklandı bilmiyorum ama kızartmasını hiç sevmedim, bir daha yapacağımı sanmıyorum:)) Zeytinyağlı yemeğine ise bayıldım, farklı lezzetleri denemek isteyenlere tavsiye ederim.

Yeşil Domates Yemeği
Malzemeler :
5-6 adet yeşil domates
1 adet kuru soğan
3-4 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı pirinç
tuz
yeterince sıcak su

Yapılışı :
Zeytinyağı tencereye alınıp ısıtılır; yemeklik doğranmış soğan eklenip rengi dönünceye kadar kavrulur. Dilimlenmiş sarımsaklar eklenir. Doğranmış yeşil domatesler de eklenip karıştırılır. Yeterince su eklenip tuzu ayarlanır, toz şeker ve yıkanmış pirinçler serpiştirilir. Hiç karıştırmadan kısık ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirilir, tencerede soğutulup servis yapılır.
Afiyet olsun.


Kızarmış Yeşil Domates
Domatesler halka şeklinde dilimlenir; tuzlanır. Önce una, sonra çırpılmış yumurtaya, sonra galeta ununa bulanıp kızgın yağda kızartılır. Fazla yağı kağıt havlu ile alınır, isteğe göre yoğurt ile servis yapılır.

Denemek isteyenlere kolay gelsin.

1 yorum:

Nurşen Aksoy dedi ki...

TAM KARNIM AÇKEN HİÇ İYİ OLMADI,İKİ LEZETTE SÜPER GÖRÜNÜYOR..TAM BENİM SEVDİĞİM LEZZETLER..KIZARTMANI HEMEN DENEYECEĞİM,ELLERİNE SAĞLIK ARKADAŞIM..