Disable Copy And Past

28 Ekim 2014 Salı

Patlıcan Çığırtma



Malzemeler :
1 kg. ince  kemer patlıcanı
5-6 adet sivri biber
4-5 adet domates
1 adet kuru soğan
7-8  sarımsak
Zeytinyağı
tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker

Yapılışı :
Patlıcanlar alacalı soyulur. Dik tutulup, bütün kalacak şekilde koparmadan spiral kesilir. Tuzlu suda 15 dakika bekletilip acısı çıkarılır. Suyu sıkılıp zeytinyağında kızartılır. Kızaran patlıcanlar yemeğin pişeceği tencereye alınır. Sivri biberler de kızartılıp patlıcanların üzerine dizilir.
Domatesler küp şeklinde doğranır. Soğan yemeklik doğranıp zeytinyağında rengi dönünceye kadar kavrulur. Kıyılmış sarımsaklar ve domates eklenip domatesler yumuşayıncaya kadar pişirilir, tuz ve toz şeker eklenir. Pişen sos patlıcanların üzerine dökülür. Yaklaşık yarım çay bardağı su eklenir ve patlıcanlar sosuyla özleşene kadar pişirilir. Soğuk olarak servis yapılır.
Afiyet olsun.

1 yorum:

Nurşen Aksoy dedi ki...

Bayılırım,ellerine sağlık...Yazın favori yemeğim...