Malzemeler:
3 adet yumurta
1 çay bardağı kaynar su
2 yemek kaşığı nişasta (tepeleme)3-4 yemek kaşığı un (tepeleme)
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
60 gr. tereyağı
1 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı kabartma tozu
Arasına:
200 gr. labne peyniri
2 dal yeşil soğan (sadece yeşil kısımları)
1 adet kapya biber
3-4 dal dereotu
1 diş sarımsak (isteğe bağlı)
Yumurtaların sarısı ve akları ayrılır. Yumurta aklarına bir çimdik tuz atılıp mikser ile iyice kar haline gelinceye kadar çırpılır. (Kase ters çevrildiğinde dökülmeyecek)
Ayrı bir kapta yumurta sarıları ve kaynar su karıştırılır. Un, nişasta, kabartma tozu ve tuz birlikte elenerek yumurta sarılarına eklenir. Eritilip soğutulmuş tereyağı ve salçalar ilave edilir. (Hamur kırmızı bir renk alacak) Sonra yavaşça yumurta akları eklenip sönmemesine dikkat edilerek karıştırılır. Kare bir fırın kabına yağlı kağıt serilir ve hazırlanan hamur düzgünce üzerine yayılır. Önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika kadar pişirilir. Pişip pişmediği kürdan batırılarak kontrol edilir. İlk sıcaklığı geçince yağlı kağıt ile birlikte rulo yapılır, üzerine nemli bir bez örtülerek soğumaya bırakılır.
Yeşil soğan ve dereotu ince kıyılır, kapya biber minik küpler halinde doğranır, ezilmiş sarımsak ile birlikte labne peyniri ile karıştırılır. Soğuyan rulo açılır ve üzerine labneli karışım düzgünce yayılır, sonra tekrar rulo yapılır. Streç filme sıkıca sarılıp bir gece buzdolabında bekletilir. Dilimlenerek servis yapılır.
6 yorum:
RENGİNİ GÖRÜNCE HAVUÇLU SANDIM AMA SALÇALIYMIŞ,NEFİS GÖRÜNÜYOR ELİNE SAĞLIK...
Çok şık olmuş ellerine sağlık sevgiler...
ellerinize sağlık. çok güzel olmuş.
değişik çok harika görünümlü bir tarif ellerine sağlık canım sevgiler:)
ellerine sağlık değişik bir tarif benim için görünümü çok güzel bikere...
çok seviyorum canım eline sağlık:)))
Yorum Gönder