Malzemeler :
1 kavanoz şeftali konservesi
1 çay bardağı toz şeker
1/2 adet limon
1 çay bardağı kadar meyve suyu (Konservenin suyunu kullandım.)
şeftali likörü (kullanmadım.)
Dondurma (Carte d'or Şeftali Ziyafeti kullandım.)
Süslemek için;
toz antepfıstığı, krokan, karamel sos, vb.
Yapılışı :
Toz şeker tavaya alınıp karamel rengini alıncaya kadar karıştırılır. Limon suyu ve meyve suyu eklenip karıştırılır. Şeftali kompostosu suyu süzülerek eklenir, bir süre karıştırılır. (Bu aşamada likör ekleyerek flambe yapabilirsiniz, ben yapmadım.) Soğuyunca şeftaliler servis tabağına alınır ve ortalarına dondurma yerleştirilir. Uygun malzemelerle süslenip hemen servis yapılır.
Afiyet olsun.
10 yorum:
Harika ellerine sağlık canım sevgi
ler...
Benim içinde minicik tadına bak lütfen!Ellerine sağlık canım..
Sevgilerle..
Yazın en çok sevdiğim meyvedir şeftali. eline sağlık çok leziz olmuş
Çok lezzetli görünüyor.Ellerinize sağlık.Sevgiler.
ellerinize sağlık çok güzel görünüyor.tatildeyken bolbol armut flambe yemiştim harika oluyor
hımm süper görünüyor bayılıyorum böyle tariflere
şeftaliyi çok severim tek aşerdiğim meyva :))
ellerine sağlık nefis olmuş..
NE DESEM AZ.TEK KELİME İLE HEMEN YE BENİ DİYOR.ELLERİNE SAĞLIK CANIM.
Sunum her zamanki gibi mükemmel lezzetide eminim sunumdan da güzeldir.Elinize sağlık .Sevgiler..
hayırlı kandiller
Yorum Gönder