Disable Copy And Past

7 Temmuz 2010 Çarşamba

Şeftali Flambe


Malzemeler :
1 kavanoz şeftali konservesi
1 çay bardağı toz şeker
1/2 adet limon
1 çay bardağı kadar meyve suyu (Konservenin suyunu kullandım.)
şeftali likörü (kullanmadım.)
Dondurma (Carte d'or Şeftali Ziyafeti kullandım.)
Süslemek için;
toz antepfıstığı, krokan, karamel sos, vb.
Yapılışı :
Toz şeker tavaya alınıp karamel rengini alıncaya kadar karıştırılır. Limon suyu ve meyve suyu eklenip karıştırılır. Şeftali kompostosu suyu süzülerek eklenir, bir süre karıştırılır. (Bu aşamada likör ekleyerek flambe yapabilirsiniz, ben yapmadım.) Soğuyunca şeftaliler servis tabağına alınır ve ortalarına dondurma yerleştirilir. Uygun malzemelerle süslenip hemen servis yapılır.
Afiyet olsun.

10 yorum:

Unknown dedi ki...

Harika ellerine sağlık canım sevgi
ler...

Damak Tadı dedi ki...

Benim içinde minicik tadına bak lütfen!Ellerine sağlık canım..



Sevgilerle..

Saglıklımutfak dedi ki...

Yazın en çok sevdiğim meyvedir şeftali. eline sağlık çok leziz olmuş

Unknown dedi ki...

Çok lezzetli görünüyor.Ellerinize sağlık.Sevgiler.

umutluhayat dedi ki...

ellerinize sağlık çok güzel görünüyor.tatildeyken bolbol armut flambe yemiştim harika oluyor

YeMeK vAkTi dedi ki...

hımm süper görünüyor bayılıyorum böyle tariflere

Sevil Şahin dedi ki...

şeftaliyi çok severim tek aşerdiğim meyva :))
ellerine sağlık nefis olmuş..

made in funda dedi ki...

NE DESEM AZ.TEK KELİME İLE HEMEN YE BENİ DİYOR.ELLERİNE SAĞLIK CANIM.

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Sunum her zamanki gibi mükemmel lezzetide eminim sunumdan da güzeldir.Elinize sağlık .Sevgiler..

Işıl dedi ki...

hayırlı kandiller