2 adet hazır yufka
8 yemek kaşığı tahin
4 yemek kaşığı sıvıyağ
10 yemek kaşığı toz şeker
5 yemek kaşığı çekilmiş ceviz
Üzerine;
yumurta sarısı
pudra şekeri
Yapılışı :
Yufkalar temiz bir zemine serilir ve ortadan ikiye kesilir. Tahin, sıvıyağ ve toz şeker karıştırılıp, yarım daire şeklindeki yufkaların üzerine sürülür, çekilmiş ceviz sepiştirilir. Rulo şeklinde sarılıp 2-3 cm. uzunluğunda kesilir ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Aynı işlem bütün yufkalar bitinceye kadar tekrarlanır. Üzerlerine yumurta sarısı sürülerek önceden ısıtılmış 160 derece fırında yaklaşık 20 dakika, üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir. Ilık hale gelince üzerlerine pudra şekeri elenerek servis yapılır.
Afiyet olsun.
3 yorum:
hızına yetişmek imkansız arkadaşım...tahinli çıtır rulona yorum yazmakm istedim...çünkü dün gezmeye gittim...aynısını yedim çok güzeldi...seninklide öyle görünüyor...ellerine sağlık canım...
İşte benim en dayanamadığım lezzet. Okulun karşısındaki fırından her seferinde alırdım tahinli çöreklerden. Bunlar da nefis görünüyor arkadaşım. Ellerine sağlık. Sevgiler...
Çok güzel gözüküyor.Bir gün deneyeceğim.Ellerinize sağlık....sevgilerimle...
Yorum Gönder