Disable Copy And Past

9 Mart 2009 Pazartesi

Sebzeli Et Haşlama


Malzemeler :
750 gr. haşlamalık et
2 adet havuç
3-4 adet patates
2 adet kuru soğan
1 adet defne yaprağı
3-4 adet tane karabiber
tuz
Sosu için;
1/2 havuç
1/2 limonun suyu
1 yemek kaşığı tereyağı ya da margarin
1 yemek kaşığı un
Yapılışı :
Etler yıkanarak yeterli miktarda su ile düdüklü tencereye alınır. Tane karabiber ve defne yaprağı eklenerek bir taşım kaynatılır. Üzerindeki köpüğü alınır ve kapağı kapatılarak pişmeye bırakılır. (Pişme süresi düdüklü tencereye göre farklılık gösterebilir.) Tereyağı bir tencerede eritilir. Rendelenmiş havuç eklenerek havuçlar biraz yumuşayıncaya kadar karıştırılır. Un eklenip bir süre kavrulur. Bir su bardağı kadar su eklenip kaynamaya bırakılır. İçine limon suyu ilave edilir. Havuçlar kazınıp, verev şekilde ve iri parçalar halinde doğranır. Patatesler kabukları soyulup ikiye bölünür. Hazırlanan sebzeler tencereye eklenir. Düdüklüde yumuşayan etler de bir kepçe ile alınarak kaynayan tencereye ilave edilir. Etlerin piştiği su bir süzgeç yardımıyla süzülerek tencereye eklenir. Tuzu ayarlanarak, sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Afiyet olsun.

1 yorum:

GELİNCİK MUTFAK dedi ki...

haşlamayı ailece çok severiz...seninde ellerine sağlık canım...sevgiyle kal....