250 gr. tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı zahter (Bir tür yabani kekik)
1 paket kabartma tozu
4 su bardağı un
Üzerine;
yumurta sarısı
haşhaş tohumu
Yapılışı :
Tereyağ, sıvıyağ ve sirke krema kıvamına gelinceye kadar karıştırılır. Tuz ve zahter eklenir. Un ve kabartma tozu karıştırılarak karışıma ilave edilir ve pürüzsüz bir hamur oluncaya kadar yoğrulur. 1 Saat buzdolabında bekletilir. (Ben bekletmedim.) Hamur buzdolabından çıkarılıp 15 dakika dışarıda bekletilir. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılır ve uzun şerit yapılır. Hazırlanan şeritler ortadan ikiye katlanarak uçları döndürülür, örgü şekli verilir. Yağlı kağıt serili tepsiye dizilip, üzerine yumurta sarısı sürülür, haşhaş tohumu serpilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
15 yorum:
Birselcim ellerine sağlık canım her
zamanki gibi harika kocaman sevgi ler...
hep duyuyorum bir tatmak nasip olmadı şu zahteri...
ellerine sağlık
BİRSELCİM CANIM ELLERİN DERT GÖRMESİN KIZ BU KADAR GUZEL ŞEYLŞERİŞ YİYİP NASIL FORMUNU KORUYORSUN VALLA MERAK ETTİM :))
ELLERİN DERT GÖRMESİN BALIM..
maşallah vallahi..ne kadar hamaratsınn arkadaşım..her gün yepyeni tarifler,yepyeni lezzetler..ellerine sağlık,blogun hazine değerinde.her türlü,ve çok değişik tarifler mevcut..tebrikler..
elinize sağlık çok güzel olmuş.
elinize sağlık. çok güzel olmuş
ZAHTERİ İLK KEZ DUYUYORUM MAŞALLAH HIZINA YEŞMEK MÜMKÜN DEĞİL ELLERİNE SAĞLIK...
Ellerine sağlık Birselcim,zahteri hiç duymamıştım merak ettim nasıl birşey olduğunu ,sen yaptıysan eminim lezzetlidir.
Sevgiler.
hamarat arkadaşım... değişik ve güzel lezzetlerinden dolayı seni tebrik ediyorum... misafir geleceği zaman senin bloğun bakmak yeterli...ellerine sağlık canım...
(zahteri de ilk defa duyuyorum)
ELLERİNİZE SAĞLIK NEFİS GÖRÜNÜYOR.
SEVGİLER
Zahteri ben de ilk kez duydum ama sen yaptiysan vardir bir bildigin , Turkiye'ye gidince ben de aktarlara sorup almak isterim.
Senin kurabiyelerin seklini gorunce annem geldi aklima, ben ufakken peyniri de maydonozu da sevmedigim icin kendilerine pogaca yaparken banada bu sekil kurabiye yapardi.Simdi keske yaninda olsamda pogacalarindan yesem ona hic yuk olmadan.
eline sağlık canım. sayende zahter diye bir bitkinin varlığını öğrendim. Acaba yöresel bir bitkimi yoksa her yerde aktarlarda falan bulunurmu..
sevgiler canım öptüm yine harikasın
slm sizin evde sürekli böyle güzel şeyler pişip yendikce kılo durumunuz nasıl merak edıyorum..ellerınıze saglık
ellerine sağlık birselcim sevgilerr
eline sağlık birsel ciğim...hastayım senin bu kurabiyelerine...hem çalışıp hem bu kadar üretken olmak çok güzel bir meziyet...kutluyorum hamarat arkadaşımı,irem i öpüyorum,sevgilerrrr.....
Yorum Gönder