Malzemeler :
500gr. un
1 adet yumurta
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1/2 çay bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı sirke
tuz
İçine;
1 kg. dana kuzu karışımı kıyma
2 adet orta boy soğan
tuz, karabiber
1 çay kaşığı toz şeker
3 su bardağı su
Kızartmak için;
sıvıyağ
Üzerine;
yoğurt
yarım demet maydanoz
Yapılışı :
Kıyma, rendelenmiş soğan, tuz, karabiber ve toz şeker bir kaba alanarak iyice yoğrulur. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılarak, elde yuvarlanır ve köfteler hazırlanır. Köfteler kaynayan suda haşlanır, bir kevgirle tabağa alınıp soğumaya bırakılır.
Un elenerek yoğurma kabına alınır ve ortası havuz gibi açılır. Yumurta, sıvıyağ, yoğurt, sirke ve tuz ilave edilip iyice yoğrulur. Üzeri nemli bir bezle örtülüp 15 dakika dinlendirilir. Hamur üçe ayrılıp her bir parça mantı yufkası kalınlığında açılır. Her bir hamurdan 7x7 ölçülerinde kareler kesilir. Haşlanmış köfteler karelerin ortasına yerleştirilir ve üçgen şeklinde katlanır. Üçgenin iki ucu çevrilip birleştirilir. Hazırlanan hamurlar kızgın yağda kızartılır, fazla yağları kağıt havlu ile alınır. Kapamalar servis tabağına alınıp, isteğe göre üzerine köftelerin haşlama suyundan bir kepçe dökülür. Yoğurt ve ince kıyılmış maydanozla birlikte sıcak olarak servis yapılır.
Afiyet olsun.
6 yorum:
Canım çok değişik ve şık bir lezzet
olmuş ellerine sağlık sevgiler...
ıoweadrnefis görünüyor.ellerine emeğine sağlık.güzel bir hafta geçirmen dileğiyle sevgilerimle nilgün
Güzel mesajına teşekkür ederim canım.Yemekte nefiss olmuşa benziyor eline sağlık sevgiyle...
Emek isteyen lezzetli bir yemek yapmışsın. Ellerine sağlık.Daha önce duymamıştım. Hafta sonu deneyebilirim...
Sevgiler...
ilk defa görüyorum bu tarifi canım...çok ta lezzetli görünüyor...ellerine sağlık...güzel bir hafta diliyorum...
CANIM BENİM ELLERİNE SAGLIK HARİKA OLMUŞ...
Yorum Gönder