Malzemeler :
1,5 su bardağı mısır nişastası
2 çay bardağından biraz fazla un
3 çorba kaşığı hindistan cevizi (tepeleme)
2 çay bardağı toz şeker
125 gr. tereyağ veya margarin
1 paket şekerli vanilin
1 paket kabartma tozu
1 yumurta
Yapılışı :
Oda sıcaklığındaki tereyağ veya margarin küp küp bir kaba doğranır. Üstüne yumurta hariç tüm malzeme dökülüp (unu kabartma tozuyla beraber eleyerek ilave edin) biraz da yoğurmaya çalışılarak karıştırılır. Yumurta ayrı bir kapta hafifçe çırpılıp karışımın üzerine dökülür ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur oluncaya kadar yoğrulur. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılır elde yuvarlanarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizilir. (Kurabiyeler pişerken yayıldığı için fazla bastırmayın.) Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri beyaz kalacak şekilde pişirilir. (Ben hamurun yarısına kakao ekleyerek yaptım. Kakao hamuru sertleştirdiği için biraz daha margarin ekleyip yoğurmak gerekiyor.)
Afiyet olsun.
4 yorum:
harika tariflerle ve lezzetlerle dolu bloğunu çok beğendim tebrikelr..takiptesin:))sevgiler..
Canım harikasın maşallah sana hızı
na yetişemiyorum.Kocaman sevgiler..
canım ellerin emeğine sağlık.bütün bu lezzetleri bu kısa zamanda nasıl yapıyorsun sırrını öğrenebilirmiyim:)
güzel bir hafta geçirmen dileğiyle sevgilerimle
oofff Birsel offf öldürüyo beni bu kurabiyelerin:)ellerine sağlık arkadaşım...eminim İrem in elleri değmiştir bunlara:)sevgiler,İrem i kocamaaan öpüyorum...
Yorum Gönder