Malzemeler:
1 su bardağı oda ısısında sade gazoz
çamlıca marka vb.
yarım su bardağı su
250 gr tereyağı oda ısısında
30 gr yaş maya veya
1 çorba kaşığı toz maya
1 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
un
İçine: peynir maydanoz karışımı vb.
Üzerine:
yumurta sarısı
çörek otu vb.
Yapılışı:
Yoğurma kabına gazoz,su, maya, şeker ve tuz eklenir karıştırılır. 2 su bardağı un ilave edilir elle yoğurulur. 250 gr oda ısısında tereyağı eklenir tekrar yoğurulur ve azar azar un ilavesi ile yumuşak bir hamur yapılır. yarım saat mayalanır. hamur 4 parçaya ayrılır her parça az unlu zeminde merdaneyle tatlı tabağından büyük açılır bıçakla veya hamur ruletiyle 8 üçgen parçaya kesilir. hazırlanan iç yerleştirilir sigara böreği gibi sarılır. yağlanmış tepsiye aralıklı dizilir. üzerine yumurta sarısı ve çörek otu serpilir 30 dakika mayalanır. önceden ısınmış 185 derecede pişirilir.
1 su bardağı oda ısısında sade gazoz
çamlıca marka vb.
yarım su bardağı su
250 gr tereyağı oda ısısında
30 gr yaş maya veya
1 çorba kaşığı toz maya
1 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
un
İçine: peynir maydanoz karışımı vb.
Üzerine:
yumurta sarısı
çörek otu vb.
Yapılışı:
Yoğurma kabına gazoz,su, maya, şeker ve tuz eklenir karıştırılır. 2 su bardağı un ilave edilir elle yoğurulur. 250 gr oda ısısında tereyağı eklenir tekrar yoğurulur ve azar azar un ilavesi ile yumuşak bir hamur yapılır. yarım saat mayalanır. hamur 4 parçaya ayrılır her parça az unlu zeminde merdaneyle tatlı tabağından büyük açılır bıçakla veya hamur ruletiyle 8 üçgen parçaya kesilir. hazırlanan iç yerleştirilir sigara böreği gibi sarılır. yağlanmış tepsiye aralıklı dizilir. üzerine yumurta sarısı ve çörek otu serpilir 30 dakika mayalanır. önceden ısınmış 185 derecede pişirilir.
Not: gazoz bardağa konmadan önce kendi şişesinde oda ısısında bekleyene kadar açılmamalı.
Afiyet olsun.
14 yorum:
Canım ellerine sağlık Banucuğumun bu poğaçasını bende denemiştim süper bir lezzet sevgiler...
ellerine sağlık canım nefis görünüyor.hayırlı cumlar ve güzel bir haftasonu geçirmen dileğiylem sevgilerimi bırakıyorum
ELLERİNİZE SAĞLIK...
HAYRLI CUMALAR...
eline sağlık birsel ciğim,benim de hep aklımda bu tarif denemek kısmet olmamıştı,afiyet olsunnn...bir tane alırım ama...sevgiler....
her zamanki gibi döktürmüşsün..kurabiyeden sonra değişik bir poğaça tarifi..ellerine sağlık..nefis gözüküyor..
gazozlu kekten sonra poğaçasıda güzel oluyordur... ben ilk defa duydum...ellerine sağlık canım...güzel bir hafta sonu diliyorum...
Çok mükemmel görünen bir tat daha.Çok teşekkürler bu güzel tariflerin için.Dediğiniz gibi denyeceğim bi ARA.ellerinize sağlık...Mutlu bir hafta sonu diliyorum...
sıcacık poğaçaya bayılırım.Bunlarda çok lezzetlidir eminim.Ellerine sağlık
Sevindim tarifleri beğendiğinize.Teşekkürler.Evvet ev yufkasından yaptım.Deneyin bencede çok güzel oluyor.SEVGİLERLE..Kızınızı da öptüm çok...
ÇOK DEĞİŞİK VE GÖRÜNTÜSÜ SÜPER BİR TARİF OLMUŞ CANIM,ELİNE SAĞLIK,AMA GAZOZDAN DOLAYI TATLI TATLI OLMUYORMU ACABA?
ellerine sağlık canım poğaçalar herzaman olduğu gibi harika olmuş sevgilerle kal güzel bir hafta geçirmen dileimle
Ellerine saglik canim, nefis olmus. bende deneyeyim. hmmmmm.... cayla ne iyi gider... iyi pazarlar canim.
Sodalı poğaça yaptım ama gazozlusunu ilk kez duyuyorum. Sodalısı da hiç bayatlamadı günlerce. Bu da denenecekler listesine eklendim. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...
Blogunuzu zevk ile gezdim, çok güzel tarifleriniz var, kutlarım.
Yorum Gönder