200 gr. hindistan cevizi
60 gr. toz fındık
100 gr. toz şeker
2 adet yumurta
20 gr. damla çikolata
20 gr. nişasta
Üzerine:
1 paket (80 gr. bitter çikolata)
Yapılışı :
Bütün malzeme geniş bir kaba alınarak, kaşıkla iyice hamur oluncaya kadar karıştırılır. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılarak yuvarlanır ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizilir. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 15 dakika pişirilir. Soğuduktan sonra kurabiyelerin altı benmari yöntemiyle eritilmiş çikolataya batırılıp tekrar yağlı kağıt üzerine yerleştirilir. Kalan çikolata yağlı kağıttan yapılan külaha doldurularak kurabiyelerin üzerine süslemeler yapılır. Çikolata iyice donduktan sonra servis yapılır.
Afiyet olsun.
12 yorum:
hayatım ALLAH aşkına pastane falan mı işletiyorsun.bu ne hız ve becerikliliktir.maşallah.tariflerine yetişemiyorum canım:)
damla çikolatalıda nefis olmuş.ellerine emeğine sağlık.
ELLERİNE SAĞLIK ÇOK LEZİZ GÖRÜNÜYORLAR...
Canımmmmm Nilgüncüğüme sonuna kadar
katılıyorum.Maşallah sana hızına ye
tişmek imkansız.Ve hep muhteşem lez
zetler süpersin kocaman öptüm...
canım nefis olmuş harika ellerine sağlık....
ellerine sağlık canım, nefis bir lezzete benziyor, denemek üzere not alıyorum.
içindeki nişasta miktarı az, şekilleri ise çok düzgün, fındık ve hindistancevizi ilavesiyle kıvamı elde yuvarlanabilir oluyor mu?
sevgiler...
Tadının görüntüsü gibi çok güzel olduğunu düşünüyorum.eline sağlık
birsel ciğim ama bu kadar da güzel kurabiye yapılmaz ki ,gece gece canım kurabiye istedi oohh hepsini yedim bende:)sevgiler canım....
helal sana valla... çok gzüel ve leziz görünüyorlar ellerine sağlık canım .. ah bide şu gr lı tarifler olmasa...
sevgiler canım öptüm seni
SLM BU KURABIYENI DENEDIM AMA HIC OLMADI TARIFDE UN YOK MU GERCEKTEN YADA BEN NERDE HATA YAPTIM?BLOGUMA BI YORUM BIRAKIRSAN SEVINIRIM
nisasena.blogspot.com
Işıl Hanım Merhaba. Tarifteki ölçü ve malzemeler tam ve doğrudur. Kesinlikte un yok. Normal kurabiyelerden farklı, yoğun hindistan cevizli ve içi hafif ıslak bir kurabiye çeşidi. Neden başarısız olduğunuzu anlayamadım. Kullandığınız malzemeleri ve ölçüleri tekrar gözden geçirmenizi öneririm.
ILGINE TESEKKUR EDERIM TEKRAR DENEMELIYIM.AYRICA TARIFLERINIZ COK SUPER AMA GR YERINE BARDAKLI KASIKLI OLÇU VERSENIZ...
Ben genellikle gr. olan ölçüleri denemem ve yayınlamam. Tarifini bu şekilde buldum ve uyguladım. Yaparken ölçmeyi unutmuşum ama 1 tatlı kaşığı kadar nişasta 1 çay bardağı toz fındık, 1/2 çay bardağı damla çikolata (fazla koysanız da olur.) 1/2 su bardağı toz şeker olabilir. Yumuşak kıvamlı bir kurabiye istemiyorsanız sadece yumurta sarılarını kullanabilirsiniz.
Yorum Gönder