Saray Usulü Karnıyarık
Malzemeler :
4 adet patlıcan
2 yemek kaşığı tereyağı
1 adet kuru soğan
200 gr. Pastırma
100 gr. Mantar
2 adet domates
2 adet sivri biber
rendelenmiş kaşar peyniri
10 adet arpacık soğan
1 adet limon
Kızarmak için;
sıvı yağ
Yapılışı :
Patlıcanlar sapları kalacak şekilde tamamen soyulur, uzunlamasına ortasına bir çizik atılır. Tuzlu suda acısının çıkması için yarım saat bekletilir. Suyu süzülüp kurulandıktan sonra kızgın yağda kızartılır, kağıt havlu üzerine alınır. Tereyağı bir tavada eritilip ince doğranmış soğanlar pembeleştirilir. Pastırma, dilimlenmiş mantar, doğranmış birer adet domates ve biber eklenerek sote yapılır. Bu karışım patlıcanların ortasına doldurulur. Üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri, arpacık soğan ve limon dilimleri yerleştirilir. Kalan biber ve domates dilimlenip en üste konulur. Tepsiye salçalı su eklenerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır.
Afiyet olsun.
Malzemeler :
4 adet patlıcan
2 yemek kaşığı tereyağı
1 adet kuru soğan
200 gr. Pastırma
100 gr. Mantar
2 adet domates
2 adet sivri biber
rendelenmiş kaşar peyniri
10 adet arpacık soğan
1 adet limon
Kızarmak için;
sıvı yağ
Yapılışı :
Patlıcanlar sapları kalacak şekilde tamamen soyulur, uzunlamasına ortasına bir çizik atılır. Tuzlu suda acısının çıkması için yarım saat bekletilir. Suyu süzülüp kurulandıktan sonra kızgın yağda kızartılır, kağıt havlu üzerine alınır. Tereyağı bir tavada eritilip ince doğranmış soğanlar pembeleştirilir. Pastırma, dilimlenmiş mantar, doğranmış birer adet domates ve biber eklenerek sote yapılır. Bu karışım patlıcanların ortasına doldurulur. Üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri, arpacık soğan ve limon dilimleri yerleştirilir. Kalan biber ve domates dilimlenip en üste konulur. Tepsiye salçalı su eklenerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder