Disable Copy And Past

2 Temmuz 2008 Çarşamba

Mantarlı Yelpaze Patlıcan


Malzemeler:

4 adet patlıcan
200 gr. mantar

2 adet sivri biber

3 adet domates

1 adet büyük soğan

kaşar peyniri

Tuz

Kızartmak için;
sıvı yağ


Yapılışı :

Patlıcanları yıkanıp, alacalı soyulur, ortadan ikiye bölünüp, kağıt havlu ile kurulanır ve sıvı yağda kızartılır.Soğanlar yemeklik doğranıp sıvı yağda pembeleştirilir. Yeşil biber eklenip, 1-2 dakika karıştırılır. Dilimlenmiş mantarlar ilave edilip, mantar suyunu bırakıp çekinceye kadar pişirilir. Sonra küp doğranmış domatesler tencereye alınır. Tuzu ayarlanıp pişmeye bırakılır. Patlıcanların ortasına bıçakla çok derin olmayan çizik atılır ve yelpaze gibi açılır. Mantarlı iç malzeme yerleştirilir. Üzerine kaşar dilimleri eklenip, salçalı su ilavesiyle 200 derece fırında kaşar eriyinceye kadar pişirilir.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok: