Malzemeler:
4 adet patlıcan
200 gr. mantar
200 gr. mantar
2 adet sivri biber
3 adet domates
1 adet büyük soğan
kaşar peyniri
Tuz
Kızartmak için;
sıvı yağ
sıvı yağ
Yapılışı :
Patlıcanları yıkanıp, alacalı soyulur, ortadan ikiye bölünüp, kağıt havlu ile kurulanır ve sıvı yağda kızartılır.Soğanlar yemeklik doğranıp sıvı yağda pembeleştirilir. Yeşil biber eklenip, 1-2 dakika karıştırılır. Dilimlenmiş mantarlar ilave edilip, mantar suyunu bırakıp çekinceye kadar pişirilir. Sonra küp doğranmış domatesler tencereye alınır. Tuzu ayarlanıp pişmeye bırakılır. Patlıcanların ortasına bıçakla çok derin olmayan çizik atılır ve yelpaze gibi açılır. Mantarlı iç malzeme yerleştirilir. Üzerine kaşar dilimleri eklenip, salçalı su ilavesiyle 200 derece fırında kaşar eriyinceye kadar pişirilir.
Afiyet olsun
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder