Disable Copy And Past

10 Temmuz 2008 Perşembe

Köy Bohçası (PDÇSE 26)


Köy Bohçası

Malzemeler :
5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı sirke veya limon
Biraz su
Hamurları yağlamak için;
1 paket margarin

İçine :
½ kg. ıspanak
1 adet orta boy soğan
1 çorba kaşığı margarin
100 gr. Pastırma
½ çay bardağı haşhaş

Ispanaklar yıkanıp ince ince kıyılır. Soğan yemeklik doğranır. Margarin eritilip soğan ve ıspanaklar 2-3 dakika kavrulur.
Hamur malzemeleri karıştırılıp,kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlanır.Hamur 5 parçaya bölünür. Margarin de 5 parçaya bölünür.Her hamur parçası açılıp,içine bölünen margarin parçalarından sürülür.Kare şeklinde kapatılıp,buzdolabında 25-30 dk bekletilir.Dolaptan çıkartılıp,katını açmadan merdaneyle tekrar açılır.Yine kare şeklinde katlanır.Bu işlem 3 kez tekrar edilir. Hazırlanan hamur buzluktan çıkarılıp açılır ve 4 parçaya bölünür, her bir parça milföy yaprağı büyüklüğünde olmalı. (Hamurla uğraşmak istemiyorsanız milföy hamuru kullanabilirsiniz.) Karelerin ortasına ıspanaklı iç malzemeden 1 yemek kaşığı yerleştirilir. Üzerine bir dilim pastırma konularak, bohça şeklinde kapatılır. Karelerin kenarında ince şeritler kesilir, bohçaların üzerine yerleştirilir. Hazırlanan bohçalar yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilerek, üzerlerine yumurta sarısı sürülür. Haşhaş serpilip, önceden ısıtılmış 160 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
İsteğe göre iç malzeme olarak peynir, sosis ya da kıyma kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: