Disable Copy And Past

1 Aralık 2008 Pazartesi

Kestaneli Kurabiye (P.D.Ç.S.E. 31)

Bu tarifi sevgili Mine 'de gördüğüm ilk günden beri yapmak istiyordum. Kestane mevsimi hazır gelmişken denedim. Kestane püresini kendim yaptım, miktarını göz kararı koydum. Siz yine de mutfak teraziniz varsa tarifteki miktar kadar kullanın. Ben kestane miktarını biraz fazla kaçırdım galiba.

Kurabiyeleri P.D.Ç.S.E. 31 evsahibesi çapankızımutfakta arkadaşımıza sevgilerimizle beraber gönderiyor, kolaylıklar diliyoruz.

Malzemeler :
3 yumurta akı
250gr. pudra şekeri
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tarçın
bir tutam zencefil
350gr. çekilmiş badem
100gr. kestane püresi
60gr. un
1 tatlı kaşığı kakao ve süslemek için ½ tatlı kaşığı kakao

Yapılışı :
Yumurta aklarınına bir çimdik tuz eklenerek kar gibi oluncaya kadar çırpılır. Pudra şekeri azar azar eklenek çırpmaya ara vermeden devam edilir. (Bezenin sönmemesi gerekiyor.) Daha sonra süslemede kullanmak için bezeden 4 çorba kaşığı kadar ayrılır. Vanilya, tarçın, zencefil ve badem eklenip, karıştırılır. Kestane püresi, un ve kakao ilave ederek yoğrulur. (Hafif yapışkan bir hamur oluyor.) Hamur 4 parçaya bölünüp, her parça çapı 2,5 cm’lik rulolar haline getirilir. Streç folyoya sarılarak 2 saat buzdolabında bekletilir. Rulolardan 1’er cm’lik dilimler kesilir. Kesilen parçalar biraz düzeltip yuvarlak hale getirilir. Pişirme kağıdı serilmiş tepsiye dizilir.
Süsleme:
Daha önce ayrılan 4 çorba kaşığı bezeden 2 tatlı kaşığı ayrılır ve yarım tatlı kaşığı kakao ile karıştırılır. Kurabiyelerin üzerine beyaz beze sürülür. Ortalarına kürdanla bir damlacık kakaolu bezeden damlatılır ve kürdanın ucuyla şekillendirilir. Önceden ısıtılmış 130 derece fırında 15 dakika pişirilip, sonra ısıyı 100 dereceye düşürerek 12-15 dakika daha pişirilir. (Bezelerin sararmaması için fırında fazla bekletmeyin. Benimkiler sarardı. Yine de fena görünmüyorlar.)

7 yorum:

Huriye dedi ki...

Canim eline saglik,çok hos olmus,hiç kestaneli yememistim ama lezzetini tahmin edebiliyorum...pek begendim...iyi haftalar sana...

derya dedi ki...

Canım benim gibi kestane hastası için ideal bir kurabiye ellerine ve emeğine sağlık öptüm...

Adsız dedi ki...

canım ellerine sağlık nefis olmuş..iyi haftalar sevgiler..yuncafe.blogcu

sevil(birdemliksohbet) dedi ki...

canım benim ellerine saaglık döktürmüşsün yine destegin içinde porselen demlik ailesi olarak tşk ederim . ayrıca zonguldak caycumayıda cok merak ediyorum hiç gezmek fırsat olmadı inş. birun orayada gidicem sevgiler sevil http://www.birdemliksohbet.com/

MoonrosE dedi ki...

Kestaneli olan herşeyi çok severim. Ellerine sağlık...

Hobi Sepeti dedi ki...

Birselcim çok güzel değişik bir kurabiye olmuş ,ellerine sağlık.
Sevgiler.

melike dedi ki...

Arkadaşım ben bayıldım bu kujrabiyeye. İnan son zamanlarda hep aynı malzemeyle yapılan kurabiyelerden içime daral gelmişti. Bu tarif beni çek sevindirdi, zaten kestaneye de bayılırım. Mutlaka deneyeceğim. Elceğizlerine sağlık.
http://melnil.blogcu.com/