Disable Copy And Past

22 Aralık 2008 Pazartesi

Günahkar Pide (Karışık Pide)

Rahmetli Esra anısına yapılan ye#40 Pastırma/Sucuk etkiniliği için Ninomutfakta arkaşımıza sevgilerimizle beraber gönderiyor, bol tarifli bir etkinlik olmasını diliyoruz.
"Günahkar Pide" yi sofra dergisinin eski bir sayısında görmüştüm. Tarifini not almadığım için aklımda kalan malzemelerle, bildiğim pide tarifini birleştirdim, sonuç mükemmel oldu. Pidenin ismi bana ilginç geldi, niye bu ismi aldığını bilmiyorum. Malzemelerinin bol kalorili olmasından kaynaklanıyor, olabilir.

Malzemeler :
1 paket instant maya
1 çorba kaşığı toz şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar ılık su
1 çay bardağı süt
4 su bardağı un
İçi için;
dilimlenmiş pastırma
rendelenmiş kaşar peyniri
kavurma
sucuk
pide sayısı kadar yumurta

Üzerine;
2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı

Yapılışı :
Yoğurma kabına maya, toz şeker, tuz 1 çay bardağı ılık su alınır. 15 dk. mayalandırılır. Üzerine azar azar süt ve un eklenir. Arasıra un ve ılık su eklenerek yumuşak bir hamur yoğrulur. Üzeri streç filmle kapatılıp, bir bez örtülür ve 35-40 dk. dinlendirilir. Hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar kopartılır. Her bir parça unlanmış zeminde tekrar yoğrulur. Bezeler yuvarlak şekilde açılır, kenarları içe doğru katlanarak pide şekli verilir. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında hamurlar kabarana kadar tutulur. Fırından alınıp içlerine pastırma, sucuk, kavurma ve kaşar peyniri paylaştırılır. Her bir pidenin üzerine 1'er adet yumurta kırılır. Tekrar fırına verilerek pidelerin üzeri kızarana kadar pişirilir. Üzerlerine tereyağı sürülüp sıcak olarak servis yapılır.

Afiyet olsun.

3 yorum:

derya dedi ki...

Mmmmmmmmmm canım benim tam benlik bir pide olmuş ellerine sağlık mutlu haftalar dilerim öptüm...

nino dedi ki...

harika olmus ellerinize saglik katildiniz icin tsk ederiz

Ayça dedi ki...

Evet, evet kesinlikle kalarisinden dolayı böyle demişlerdir ismine. Ayon neden en lezzetli şeyler en çok kilo aldırıcı şeyler oluyor bilmiyorum ki:) Ellerine sağlık