Disable Copy And Past
29 Eylül 2009 Salı
Çikolata Kaplamalı Fındıklı Kurabiye
24 Eylül 2009 Perşembe
Kıymalı Bükme Böreği
16 Eylül 2009 Çarşamba
Peynirli Börek
Şekerpare
Malzemeler :
2 kahve fincanı pudra şekeri
2 kahve fincanı eritilip soğutulmuş margarin
6 kahve fincanı un
1 adet yumurta
1 çay kaşığı karbonat (Kabartma tozu aynı kıvamı vermiyor, denedim.)
Üzerine;
Badem
Şurubu;
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
birkaç damla limon suyu
Yapılışı :
Toz şeker ve su bir tencereye alınarak 5 dakika kadar kaynatılır. Birkaç damla limon suyu eklenip 1-2 dakika daha kaynatılır. Ocak kapatılarak, şurup soğumaya bırakılır.
Pudra şekeri ve yumurta yoğurma kabında iyice çırpılır. Eritilip, soğutulmuş margarin eklenir. Un ve karbonat da eklenip yoğrulur. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp yuvarlanır.( Şekerpare pişerken yayılacağı için fazla bastırmadan şekil verin, mümkünse top top bırakın.) Hazırlanan şekerpare tepsiye dizilir ve ortalarına birer tane badem batırılır. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Fırından alınca üzerine soğuk şurup gezdirilir. Şurubunu çekince servis yapılır.
Afiyet olsun.
15 Eylül 2009 Salı
Hazır Baklava Yufkasından Kadayıflı Sarma (Kadir Geceniz Mübarek Olsun)
500 gr. hazır baklava yufkası
Pabucaki
Malzemeler:
1 kg. patlıcan (Ben bostan patlıcanı kullandım)
2 adet soğan
150 gr. kaşar peyniri
2 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
Toz kırmızı biber
Tuz
Karabiber
2 yemek kaşığı sıvıyağ ya da 50 gr. margarin
14 Eylül 2009 Pazartesi
Sucuklu Patatesli Börek
Malzemeler :
4 adet böreklik hazır yufka
5-6 adet orta boy patates
2 parmak sucuk
1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 adet yumurta
tuz
Kızartmak için;
1,5 su bardağı sıvıyağ
Yapılışı :
Patatesler kabuklarıyla beraber haşlanır. Henüz sıcaklığı geçmeden kabukları soyulur ve çatalla ezilir. İçine küp doğranmış sucuk, kaşar peyniri, yumurta sarısı ve tuz eklenip karıştırılır. İlk yufka temiz bir zemine serilir ve iki eşit yarım daire olacak şekilde kesilir. Kesilen düzgün kısmına patatesli harç yerleştirilir. Yuvarlak kenarlarına fırça yardımıyla yumurta akı sürülür. İç malzeme yerleştirilen kısımdan başlanarak rulo şeklinde sarılır. (Ben kenar fazlalıklarını içe katladım, böylece böreklerin hepsi aynı kalınlıkta oldu.) Rulo 4 parmak (4-5cm. ) eninde kesilir. Aynı işlem diğer yufkalar için de tekrarlanır. Hazırlanan börekler kızgın yağda kızartılıp, fazla yağlarının süzülmesi için kağıt havlu üzerine alınır. Sıcak servis yapılır.
Afiyet olsun.
Gül Tatlısı
Malzemeler :
1,5 su bardağı irmik
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
1 paket margarin
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çimdik tuz
aldığı kadar un
Şerbeti;
3 su bardağı su
3 su bardağı tozşeker
Arasına;
1/4 ceviz, badem, Antepfıstığı, vb.
Yapılışı :
Margarin eritilip, soğutulur. Bütün malzeme yoğurma kabına alınarak aldığı kadar un ilavesiyle yoğrulur. (Hamur kulak memesi yumuşaklığında olacak, şekil verirken dağılmayacak) Hamurdan portakal büyüklüğünde bir parça kopartılıp, oklava ile ince açılır. (Mantı yufkasından biraz kalın) Açılan hamurdan çay bardağı yardımıyla yuvarlaklar kesilir.
Kesilen yuvarlakların 5 tanesi üst üste biraz kaydırılarak dizilir.
Birinci yuvarlak parçadan tutularak rulo yapılır ve bıçak yardımıyla iki parçaya bölünür.