Disable Copy And Past
12 Şubat 2025 Çarşamba
Paris-Brest Tatlısı
21 Ocak 2025 Salı
Yaban Mersinli Muffin
Üzeri için ayrı bir kapta soğuk tereyağı,
şeker ve un parmak uçlarıyla karıştırılıp kırıntı hamuru yapılır. Muffin kalıplarına
muffin kağıtları yerleştirilip kek hamuru paylaştırılır. (12 adet çıktı)
Üzerine kırıntı hamuru serpilir. 170
derecede önceden ısıtılmış fırında 40-45 dakika kontrollü şekilde pişirilir.
Üzeri kızarınca kürdan ile kontrol edilip fırından alınır.
Afiyet olsun.
Kaynak : sevgilimutfagimm
25 Aralık 2024 Çarşamba
Çikolata Dolgulu Kremalı Porsiyonluk Pasta
Pandispanya için;
Malzemeler;
5 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 çay bardağı nişasta
3 yemek kaşığı dolusu kakao
Yarım çay bardağı sıcak
su
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Krema için;
2 paket krem şanti
1 su bardağı süt
2 dolu yemek kaşığı labne
Çikolata dolgusu için;
3 adet yumurta
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı kakao
1 çay bardağı su
1 çay bardağı toz şeker
60 gram bitter çikolata
Yapılışı:
Oda sıcaklığındaki yumurtalar kırılır, sarısı ve beyazı ayrı kaplara alınır. 1 su bardağı toz şekerin yarısı akların, diğer yarısı sarıların olduğu kaba dökülür. Yumurta akı ve şeker şeker eriyinceye kadar iyice çırpılır. (İyice beyaz köpük kıvamına gelecek) Sonra yumurta sarıları ve şeker de mikserle çırpılır. Sarılara yarım çay bardağı sıcak su eklenip mikserin düşük ayarında çırpılır. 1 tatlı kaşığı limon suyu ve 1 çay bardağı nişasta eklenir, karıştırılır. Elenmiş un eklenip çırpmaya devam edilir. Kakao eklenip spatula ile karıştırılır. Kabartma tozu ve vanilya eklenip karıştırmaya devam edilir. Çırpılmış yumurta akları eklenip alttan yukarıya doğru, akları söndürmemeye dikkat edilerek karıştırılır. İyice karışınca yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dökülür. Bir spatula ile tepsiye düzgünce yayılır. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kontrollü şekilde pişirilir. Keke batırılan kürdan kuru çıkıyorsa pişmiş demektir.
Krema için : Tüm malzemeler uygun bir kabın içerisine alınır,
mikserle çırpılarak krema hazırlanır. İyice soğuyup kıvam alması için
buzdolabında bekletilir.
Bir tencereye 3 yumurta kırılır, 1 çay bardağı su ve 1 çay
bardağı şeker, 2 yemek kaşığı kakao, 2 yemek kaşığı nişasta eklenir.
Çırpıcı ile iyice , topak kalmayıncaya kadar çırpılıp tencere ocağa
yerleştirilir. Muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir. İçine bitter
çikolata eklenip eriyinceye kadar karıştırılır. Blendar ile iyice pürüzsüz hale
getirilir.
Pandispanyadan bir su bardağının ağzıyla yuvarlaklar
kesilir. (Kalan parçalar robotta kırıntı haline gelinceye kadar çekilir.
Kremşantili krema buzdolabından alınır ve krema torbasına doldurulup kesilen
yuvarlak pandispanyaların üzerine sıkılır. Çikolatalı krema da krema torbasına
doldurulur ve beyaz kremanın tam ortasına hafifçe batırılarak sıkılır.
Pastaların üzeri kek kırıntılarıyla iyice kaplanır. Buzdolabında dinlendirilip
servis yapılır.
Kaynak : TatlıSanatı Mutfakta
24 Eylül 2024 Salı
Çikolatalı Pudingli Kek
Malzemeler: (bardak ölçüsü 200 ml)
3 adet
yumurta
bir tutam tuz
150 gr şeker (3/5 su bardağı)
10 gr
vanilya şekeri (2 çay kaşığı)
80 ml sıvı
yağ (1/3 su bardağı)
100 ml süt (1/2 su bardağı)
1
yemek kaşığı granül kahve (nescafe)
180 gr un (1,5 su bardağı)
2
yemek kaşığı kakao
1
paket kabartma tozu
Puding:
1 yumurta
40 gr şeker (2 yemek kaşığı)
15 gr
kakao (1 yemek kaşığı)
20 gr
mısır nişastası (1 yemek kaşığı)
250 ml
süt (1 su bardağı + 1/4 su bardağı)
60 gr
çikolata
20 gr tereyağı (1 yemek kaşığı)
Üzerine ; damla çikolata, çekirdeği
çıkarılmış vişne
Yapılışı:
Bir tencereye 1 yumurta 2 yemek kaşığı şeker,
1 yemek kaşığı nişasta, 1 yemek kaşığı kakao alınıp iyice çırpılır. Üzerine süt
eklenip karıştırılır ve ocağa yerleştirilir. Sürekli karıştırılarak
koyulaşıncaya kadar pişirilir. 60 gr. Çikolata eklenip eriyinceye kadar
karıştırılır. Ocaktan alınıp tere yağı
eklenir ve tere yağı eriyinceye kadar karıştırılır. Büyük bir kaseye alınıp
üzeri streç film ile kapatılır ve soğumaya bırakılır.
Granül kahve sıcak süte eklenip eritilir ve
soğumaya bırakılır.
3 yumurta, 1 tutam tuz, toz şeker ve vanilya karıştırma
kabına alınıp mikser ile çırpılır. Sıvı yağ eklenip karıştırılır. Soğumuş olan
kahveli süt eklenir. Un, kabartma tozu ve kakao birlikte elenerek karışıma
eklenir ve mikserle çırpılır. Hazırlanan kek harcı yağlı kağıt ile kaplanmış kare
veya dikdörtgen çeklindeki kelepçeli kalıba dökülür. Soğuyan puding krema
torbasına doldurulur. Kek hamurunun üzerine önce yatay, sonra dikey olarak sıkılarak
kafes görünümü verilir. (Pudingi kaşıkla rastgele de dökebilirsiniz) Ortalarında
oluşan kare boşluklara damla çikolata ve vişne taneleri serpilir. 180°C
sıcaklıktaki fırında 35 dakika pişirilir. Soğuyunca dilimlenerek servis
yapılır.
Afiyet olsun.
Orjinal tarif için kaynak : Lecker mit Kristy
18 Eylül 2024 Çarşamba
Elmalı-Kuru Üzümlü Kek
Elmalı-Kuru Üzümlü Kek
Malzemeler
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
Ara kat için:
2 adet elma
1, 5 tatlı kaşığı
tarçın
1 çay bardağı kuru
üzüm
Üzeri için:
1 avuç file badem
2-3 yemek kaşığı
kayısı marmeladı (Yeşil elma reçelini robotta çekip kullandım.)
Yapılışı :
Toz şeker ve yumurta
çırpma kabına alınıp krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır. Yoğurt sıvı yağ vanilya eklenip çırpmaya devam edilir. Kabartma tozu ve un
birlikte elenerek karışma eklenir ve mikserin düşük devrinde çırpılır. Tere
yağı ile yağlanmış dikdörtgen ya da kare bir kalıba hamurun yarısı dökülür.
Elmaların çekirdekleri çıkarılır, kabukları soyulmadan ince dilimlenir ve kek
hamurunun üzerine dizilir. Sıcak suda bekletilip kurulanmış üzümler ve tarçın
elmaların üzerine serpiştirilir. Kalan kek
hamuru elmaların üzerini tamamen kapatacak şekilde kalıba dökülür. Kayısı
marmeladı krema pompasına doldurulup kek hamurunun üzerine baklava deseni
olacak şekilde sıkılır. Oluşan boşluklara file badem serpilir. Önceden ısıtılmış
170 derece fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirilir. Soğuyunca dilimlenerek
servis yapılır.
Afiyet olsun.
6 Temmuz 2024 Cumartesi
Şeftalili Haşhaşlı Cheesecake Pasta
Haşhaşlı-Şeftalili Cheesecake Pasta
Malzemeler :
Kek tabanı:
3 yumurta sarısı
bir tutam tuz
80 gr
(5 yemek kaşığı) şeker
100 gr eritilmiş tereyağı
200 gr (1,5 bardak) un
5 gr
(1 çay kaşığı) kabartma tozu
10 gr (1 yemek kaşığı) kakao tozu (25 gr.lık
paketin tamamonı kullandım)
Cheesecake
karışımı için:
500 gr labne peyniri (400 gr. Labne +2 yemek
kaşığı katı yoğurt kullandım)
2
yumurta
80 gr
(5 yemek kaşığı) şeker
1 çay kaşığı vanilya
20 gr (2 yemek kaşığı) mısır nişastası
1 yemek kaşığı un
3 yumurta akı
bir
tutam tuz
80 gr
(5 yemek kaşığı) şeker
2 yemek kaşığı haşhaş tohumu
Ayrıca :
Şeftali konservesi (komposto)
Yapılışı :
Yumurta sarılarına 1 tutam tuz ve şeker
eklenip mikserle çırpılır. Krema kıvamına gelince eritilip soğutulmuş tereyağı
eklenir, çırpmaya devam edilir. Un, kabartma tozu, kakao birlikte elenerek
karışıma eklenir ve yoğrulur. Hamurun 3’te 1’i ayrılıp buzluğa kaldırılır.
Kalan hamur yağlı kağıtla kaplanmış kelepçeli kalıba düzgünce yerleştirilir. (
kenar yükseltisi yapılmayacak!) Önceden ısıtılmış 180°C fırında 15 dakika
pişirilir. Soğuması için bekletilir.
Labne peyniri karıştırma kabına alınır, üzerine 2 yumurta kırılır. Toz şeker ve vanilya eklenip çırpılır. Nişasta eklenip karıştırılır. Ayrı bir kapta yumurta akları ve bir tutam tuz mikserle kar gibi oluncaya kadar çırpılır. 5 yemek kaşığı toz şeker yavaş yavaş eklenerek çırpmaya devam edilir. (Çırpma kabı ters çevrildiğinde bile dökülmeyecek kıvama gelinceye kadar çırpılır.) Çırpılan yumurta akları yavaş yavaş karıştırılarak peynir karışımına eklenir. Karışımın 3’te 1’i kadarına haşhaş tohumu eklenip karıştırılır. Pişen hamurun üzerine sade cheesecake karışımı düzgünce yayılır. Üzerine haşhaşlı karışım yayılır. Üzeri sade karışımla tekrar kaplanır. Dilimlenmiş ya da küp doğranmış konserve şeftali (komposto) peynir karışımın üzerine dizilir. Buzluktaki hamur çıkarılıp şeftalinin üzerine rendelenir.
170°C sıcaklıktaki fırında 55 dakika
pişirilir. Soğuyunca isteğe bağlı pudra şekeri elenerek servis yapılır.
Afiyet olsun
Kaynak : @leckeressenkanal
11 Haziran 2024 Salı
Şeftalili Cheesecake
Şeftalili Cheesecake
MALZEMELER :
Hamur için;
1+1/2 bardak un
1/2 bardak şeker
1
tatlı kaşığı vanilya şekeri
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
100gr. tereyağı
3
yemek kaşığı ekşi krema (yoğurt kullandım)
. 3 adet yumurta sarısı
Cheesecake karışımı için
400 gr. labne peyniri
100 gr. Yoğurt
1 tatlı kaşığı vanilya şekeri
2 yemek kaşığı vanilyalı puding (nişasta da
olabilir)
½ bardak süt.
Çeyrek su bardağı sıvı yağ
Limon
kabuğu
3 adet
yumurta.
Bir
tutam tuz.
3/4
bardak toz şeker
Konserve şeftali.
Beze katmanı için;
3 adet
yumurta akı.
1/2
bardak toz şeker
1
yemek kaşığı nişaşta
1/2
bardak hindistancevizi rendesi
Yapılışı :
Un, vanilya ve kabartma tozu birlikte elenir,
toz şeker eklenip karıştırılır. Soğuk tere yağı un karışımına batırılarak
rendelenir. Parmak uçlarıyla karıştırılıp kırıntı hamuru şekline getirilir.
Yumurta sarısı ve yoğurt eklenip yoğrulur. Yağlı kağıt serilmiş kelepçeli
kalıba kenar yükseltisi yapılarak yerleştirilir.
Labne peyniri, vanilya (puding kullanılacaksa
gerek yok yok), vanilyalı puding (nişasta) karıştırılıp üzerine süt, sıvı yağ
eklenip mikserle çırpılır. Üzerine limon kabuğu rendelenir.
Ayrı bir kapta yumurtalara bir çimdik tuz eklenip
çırpılır. Şeker eklenip krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır. Peynirli
karışıma eklenip karıştırılır. Hazırlanan karışım hamurun üzerine dökülür,
düzgünce yayılır. 160 derece fırında 25 dakika pişirilir. Fırından çıkarınca
üzerine dilimlenmiş konserve şeftali dizilir. (taze şeftaliden komposto yaparak
kullandım, suyu iyice süzülecek!)
Yumurta akları bir çimdik tuz eklenerek kar
gibi oluncaya kadar çırpılır. Azar azar toz şeker eklenip çırpmaya devam
edilir. (çırpma kalıbı ters çevrildiğinde yumurta akları kaptan dökülmeyecek
kıvama gelinceye kadar çırpılır.) Nişasta eklenip çırpılır. Hindistan cevizi
rendesi eklenip spatula ile karıştırılır. Şeftalilerin üzerine düzgünce
yayılır. Kaşıkla bastır-çek yapılarak dalgalı bir görünüm verilir. Önceden ısıtılmış
160 derece fırında 45 dakika daha pişirilir. Fırından alınca üzerine yağlı
kağıt örtülüp 30 dakika bekletilir. Soğuyunca pudra şekeri elenip dilimlenerek
servis yapılır.
Afiyet olsun.
Kaynak :
Deliziose ricette di Katrine
Elmalı Cheesecake
Elmalı Cheesecake
Malzemeler:
Hamuru
için:
2 yumurta
Bir
tutam tuz
60 gr (4 yemek kaşığı) şeker
120 gr (1/2 su bardağı) eritilmiş tereyağı
320 gr
(2 su bardağı) un
1 çay
kaşığı kabartma tozu
Elmalı iç harcı için:
5 elma
30 gr (2 yemek kaşığı) şeker
500ml
(2 su bardağı) elma suyu
1
paket vanilya aromalı puding (37g) (120 gr.lık paketten 2 yemek kaşığı
kullandım, nişasta da kullanılabilir.
50ml (1/5 su bardağı) elma suyu
Cheesecake karışımı için:
100 gr
(4 yemek kaşığı) yumuşatılmış tereyağı
1 paket vanilya
3 yumurta sarısı
60 gr (2/3 su bardağı) ekşi krema (yoğurt
kullanılabilir.)
30 gr (3 yemek kaşığı) mısır nişastası
600 gr (2,6 su bardağı) krem peynir (Labne kullandım)
3 yumurta akı
100 gr (1/2 su bardağı) şeker
Yapılışı :
Yumurtalar, bir çimdik tuz ve toz şeker
çırpılır. Üzerine eritilip soğutulmuş tereyağı eklenip karıştırılır. Un ve
kabartma tozu karıştırılır, birlikte elenerek karışıma eklenir. Ele yapışmayan
yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğrulur. Hamurun 3’te 1’i ayrılıp
buzdolabına kaldırılır. Kalan hamur yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba kenar
yükseltisi yapılarak yerleştirilir. Üzerine çatalla delikler yapılır. (Pişerken
kabarmaması için) Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 15 dakika
pişirilir ve fırından alınır.
Elmaların kabukları soyulur ve küp şeklinde
doğranır. Tencereye alınıp üzerine 2 yemek kaşığı şeker ve 2 su bardağı elma
suyu eklenerek pişmeye bırakılır. Puding ve yarım su bardağı elma suyu iyice
karıştırılıp pişmekte olan elmalara eklenir. Karıştırılarak yaklaşık 3 dakika
pişirilir. Pişen hamurun üzerine düzgünce yayılır.
Tereyağı ve vanilya mikser ile krema kıvamına
gelinceye kadar çırpılır. Üzerine yumurta sarıları eklenip karıştırılır.
Nişasta, ekşi krema (yoğurt), labne peyniri eklenip iyice çırpılır. Ayrı bir
kapta yumurta akları kar gibi oluncaya kadar çırpılır. Şeker yavaş yavaş
eklenerek çırpmaya devam edilir. Çırpılan yumurta akları peynirli karışıma
eklenip yavaşça, akların sönmemesine dikkat edilerek karıştırılır. Hazırlanan
karışım elmaların üzerine düzgünce yayılır. Buzdolabında bekletilen hamur
alınarak peynir karışımının üzerine hey yerini kaplayacak şekilde rendelenir.
Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 80 dakika (60 dakika pişirdim) pişirilir.
Soğuyunca dilimlenerek servis yapılır.
Afiyet olsun.
Kaynak : @leckeresundeinfachesessen
Çilekli Mereng Cheesecake
Hamur için:
240 gr
(1,5 su bardağı) un
½ paket kabartma tozu (orijinal tarifte yok,
ben ekledim)
50 gr
(1/4 su bardağı) şeker
80 gr
(1/3 su bardağı) soğuk tereyağı
1 yumurta sarısı
60 gr
(1/4 su bardağı) ekşi krema (yoğurt kullandım)
Çilek dolgusu için:
600 gr (4 su bardağı) çilek
100 gr
(1/2 su bardağı) şeker
40 gr (1/3 su bardağı) mısır nişastası
30 ml
(2 yemek kaşığı) su
Peynir karışımı için:
100 gr (5 yemek kaşığı) yumuşak tereyağı
1 paket vanilya şekeri
90 gr
(6 yemek kaşığı) toz şeker
3
yumurta sarısı
300 gr (1,3 su bardağı) krem peynir (Labne
kullandım)
300 gr
(1,2 su bardağı) yoğurt
30 gr
(1/4 su bardağı) mısır nişastası
Beze (Mereng) için:
4 yumurta akı 100 gr (1/2 su bardağı) toz
şeker
30 gr
file badem
Yapılışı :
Un, toz şeker ve kabartma tozu bir kapta
karıştırılır. Soğuk tereyağı un karışımına ara ara batırılarak karışımın
üzerine rendelenir. (Bıçakla da doğrayabilirsiniz) Parmak uçlarıyla karıştırılıp
kırıntılı hamur haline getirilir. Üzerine yumurta sarısı ve yoğurt eklenerek
hamur toparlanıncaya kadar yoğrulur. Hazırlanan hamur kelepçeli kalıba (Kare
kalıp kullandım) kenar yükseltisi yapılarak yerleştirilir, çatal batırılarak
kabarmaması için delikler oluşturulur.
Buzdolabında 15-20 dakika bekletilir.
Ayıklanmış ve yıkanmış çilekler doğranır, bir
tavaya alınıp üzerine şeker eklenir. Suyunu salmaya başlayıncaya kadar
karıştırılarak pişirilir. Bir kasede nişasta ve su karıştırılır ve çileklere
eklenir. Yaklaşık 3 dakika kadar pişirilir, ocaktan alınır. Buzdolabından
çıkarılan hamurun üzerine düzgünce yayılır.
Tereyağı ve şeker çırpma kabına alınıp mikser
ile krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır. Yumurta sarıları eklenip çırpmaya
devam edilir. Labne eklenip karıştırılır. Nişasta, vanilya ve yoğurt eklenip
pürüzsüz oluncaya kadar çırpılır. Hazırlanan karışım çileklerin üzerine
dökülür, kaşıkla üzeri düzeltilir. Önceden ısıtılmış 160°C fırında yaklaşık 45 dakika pişirin. (40
dakika pişirdim)
Yumurta aklarına bir çimdik tuz eklenerek
mikserle kar gibi oluncaya kadar çırpılır. (Çırpma kabı ters çevrildiğinde bile
yumurta akları dökülmeyecek kıvamda olacak) Toz şeker yavaş yavaş eklenerek
çırpmaya devam edilir. Hazırlanan beze karışımı pişme süresi sona eren ve
fırından alınan cheesecake’in üzerine düzgünce yayılır. Kaşıkla bastır-çek
yapılarak dalgalı bir görünüm verilir. Üzerine file badem serpilip 160°C'de 50
dakika daha pişirilir. (45 dakika pişirdim). Soğuyunca dilimlenerek servis
yapılır.
Afiyet olsun.
Kaynak : @leckeresundeinfachesessen
2 Mayıs 2024 Perşembe
Karışık Meyveli Cheesecake
Karışık Meyveli Cheesecake
Malzemeler
Hamur
için:
120 gr (1/2 su bardağı) yumuşatılmış tereyağı
100 gr (1/2 su bardağı) şeker
2 adet
yumurta
240 gr (1,5 su bardağı) un
1 çay
kaşığı Kabartma tozu
60 ml
(4 yemek kaşığı) süt
Peynir
karışımı için:
400 gr (1,8 su bardağı) Labne peyniri
1 paket vanilya şekeri
30 gr (3 yemek kaşığı) mısır nişastası
3
yumurta sarısı
3
yumurta akı
120 gr (0,6 su bardağı) şeker
Meyveli karışım için:
300 gr
(2 su bardağı) karışık meyve (böğürtlen, frambuaz, yaban mersini, vişne vb.
kırmızı meyve karışımı. Ben anjelik erik ve vişne kullandım.)
50 gr
(1/4 su bardağı) şeker
20 gr
(2 yemek kaşığı) mısır nişastası
50 ml
(1/5 su bardağı) su
Kırıntı için:
60 gr
(3 yemek kaşığı) yumuşak tereyağı
60 gr
(4 yemek kaşığı) şeker
120 gr
(3/4 su bardağı) un
Yapılışı :
Meyve karşımı ve şeker bir tencereye alınıp
suyunu salıncaya kadar kaynatılır. Nişasta bir kasede su ile iyice
karıştırılır. Meyve karışımına eklenip yaklaşık 3 dakika karıştırılarak
pişirilir. Bir kenara alınıp üzeri kapalı şekilde soğumaya bırakılır.
Oda sıcaklığında yumuşamış tere yağı ve şeker
yoğurma kabına alınıp mikserin yoğurma uçlarıyla karıştırılır. Krema kıvamına
gelince yumurtalar eklenip karıştırmaya devam edilir. Un ve kabartma tozu bir
kapta karıştırılıp yavaş yavaş kontrollü şekilde yoğurma kabına eklenir,
karıştırılır. Üzerine süt eklenip karıştırmaya devam edilir. (Kek hamurundan
daha koyu, cıvık bir hamur olacak) Spatula yardımıyla yağlı kağıt serilmiş
kelepçeli kalıba düzgünce yayılır. Önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 20
dakika pişirilir.
Labne, vanilya, nişasta ve yumurta sarıları
mikserle çırpılır. Ayrı bir kapta yumurta akları bir çimdik tuz eklenerek kar
gibi oluncaya kadar çırpılır. Yavaş yavaş şeker eklenip çırpmaya devam edilir.
Peynirli karışıma eklenip yumurta aklarını söndürmeden yavaşça karıştırılarak
birbirine yedirilir.
Pişen kek tabanına çatal batırılarak delikler
yapılır; üzerine peynir karışımı dökülüp düzgünce yayılır. Üzerine soğuyan
meyveler kaşık yardımıyla aralıklı olarak serpiştirilir.
Tere yağı, şeker ve un bir kapta parmak
uçları ile karıştırılıp kırıntı hamuru elde edilir. Meyve karışımının üzerine
kırıntı hamuru serpilir.
160°C'de 50 dakika daha pişirilir.
Afiyet olsun
Kaynak : @LeckeresundeinfachesEssen