Malzemeler :
5 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı rendelenmiş havuç, yıkanıp kabuğu kazınmış
1 su bardağı ceviz, irice dövülmüş (ceviz yoksa fındık da olur)
2 su bardağı un
1,5 tatlı kaşığı tarçın
1 paket (1 tatlı kaşığı) kabartma tozu
Üzerine;
pudra şekeri
Yapılışı :
Yumurtalar ve toz şeker çırpma kabına alınıp şeker eriyinceye kadar mikser ile çırpılır. Rendelenmiş havuç ve ceviz eklenip karıştırmaya devam edilir. Un, tarçın ve kabartma tozu eklenip mikserin düşük ayarında çırpılır. Hazırlanan hamur yağlanmış kek kalıbına dökülür. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kek batırılan kürdan kuru çıkıncaya kadar pişirilir. Soğuyunca kalıptan ters çevrilerek çıkarılır ve üzerine pudra şekeri serpilir.
Afiyet olsun.