Lokumlu Poğaça
Malzemeler :
125 gr. Margarin
2 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı krema
1 yemek kaşığı sirke
Aldığı kadar un
100 gr. Sakızlı lokum
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı pudra şekeri
Yapılışı :
Oda sıcaklığında margarin, un, şeker, sirke ve krema karıştırılarak, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlanır. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp elde açılır. Ortasına bir parça lokum yerleştirilip, kapatılarak elde yuvarlanır. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirilerek üzerine yumurta sarısı sürülür. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Soğuyunca pudra şekeri elenip servis yapılır.
Afiyet olsun.
Malzemeler :
125 gr. Margarin
2 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı krema
1 yemek kaşığı sirke
Aldığı kadar un
100 gr. Sakızlı lokum
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı pudra şekeri
Yapılışı :
Oda sıcaklığında margarin, un, şeker, sirke ve krema karıştırılarak, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlanır. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp elde açılır. Ortasına bir parça lokum yerleştirilip, kapatılarak elde yuvarlanır. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirilerek üzerine yumurta sarısı sürülür. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Soğuyunca pudra şekeri elenip servis yapılır.
Afiyet olsun.