Malzemeler :
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
8-9 ıspanak yaprağı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2.5 su bardağı un
Kreması için;
1 litre süt
5 yemek kaşığı un
6 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tere yağı
1 poşet kremşanti
1 litre süt
5 yemek kaşığı un
6 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tere yağı
1 poşet kremşanti
Arasına ;
2-3 adet muz
Yapılışı :
Çiğ ıspanak yaprakları biraz süt eklenip rondoda püre haline gelinceye kadar çırpılır, bir su bardağına alınıp üzeri sütle doldurularak bir su bardağı olacak şekilde ayarlanır. Yumurtalar çırpma kabına kırılır; toz şeker eklenip şeker eriyinceye kadar çırpılır. Üzerine ıspanak püresi ve sıvı yağ eklenip karıştırılır. Kabartma tozu, vanilya ve un birlikte elenerek karışıma eklenir, mikserle çırpılır. Yağlı kağıt serilmiş dikdörtgen borcam tepsiye dökülür, üzeri kaşıkla düzeltilir. Tepsi 1-2 defa yere vurularak kabarcıkların patlaması sağlanır. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30-35 dakika pişirilir. Kürdan testi yapılarak pişip pişmediği kontrol edilir. Keke batırılan kürdan kuru çıkarsa pişmiş demektir.
Un, şeker, süt ve vanilya bir tencereye alınır, sürekli karıştırılarak muhallebi kıvamı alıncaya kadar pişirilir. Tereyağı eklenip eriyinceye kadar karıştırılır, soğumaya bırakılır. Soğuyan muhallebiye 1 poşet kremşanti eklenip mikserle 5 dakika kadar çırpılır.
Soğuyan kek yağlı kağıt ile birlikte tepsiden çıkarılır. Üstünden keskin bir bıçak yardımıyla ince bir dilim kesilip bir kenara ayrılır. Kekin altındaki yağlı kağıt sıyrılıp kek tekrar tepsiye geri yerleştirilir. Hazırlanan kremanın yarısı kekin üzerine yayılır, üzerine muz dilimleri dizilir, kalan krema ile üzeri kapatılır. Ayrılan kek parçaları rondoda çeklilir, pastanın üzerine bolca serpiştirilir. Buzdolabında dinlendirilip dilimlenerek servis yapılır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder