Ben iki ölçü yaptım, kalabalık misafire yapacaksanız 1 ölçü yetmeyebilir.
Malzemeler :
1 su bardağı kabuksuz fındık
Yarım su bardağı pudra şekeri
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı un
Yapılışı :
Fındık rondoda sıvı hale gelinceye kadar çekilir, bir kaseye alınır. Üzerine sıvı yağ ve pudra şekeri eklenip homojen bir karışım elde edene kadar karıştırılır. Kontrollü şekilde un eklenip ele yapışmayan, yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğrulur, gerekirse 1 yemek kaşığı un daha ilave edilebilir. Dondurma kaşığı ile şekil verilip tepsiye dizilir. (Elde de şekil verilebilir, dondurma kaşığı küçük olacak) Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 10 dakika pişirilir. Fırın kapatıldıktan sonra kapağı açılmadan 3-4 dakika daha fırında tutulur. (Ben büyük dondurma kaşığı kullandığım için 20 dakikaya yakın pişirdim.) İyice soğuyunca servis yapılır. (Sıcakken tepsiden almaya kalkmayın dağılıyor!)
Afiyet olsun.
Kaynak : https://www.kevserinmutfagi.com/
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder