Disable Copy And Past
15 Mart 2019 Cuma
Tahinli Kurabiye
Malzemeler:
250 gram oda ısısında margarin veya tereyağı
1 adet yumurta (sarısı içine akı dışına)
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı tahin
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 paket vanilya
3- 3,5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
Üzeri için;
1 su bardağı dövülmüş ceviz
Yumurta akı
Süslemek için;
80 gram bitter çikolata (isteğe bağlı)
Yapılışı:
Un hariç bütün malzemeler krema kıvamına gelene kadar karıştırır, ardından azar azar kontrollü bir şekilde un eklenerek, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir. Hamur ikiye bölünür, yağlı ağıt arasına alınarak merdane yardımıyla 1 cm. kalınlığında açılır. (Ben yağlı kağıt kıllanmadan açtım, biraz dağılan bir hamur ama sıkıntı olmadı) Açılan hamurdan bir kalıp yardımıyla ya da bıçakla küçük kare şekiller kesilir. (İsterseniz elde yuvarlak şekilde yapabilirsiniz) Şekil verilen kurabiyeler önce yumurta akına sonra dövülmüş cevize batırılıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim (20-25 dakika yeterli oluyor). İsteğe göre üzeri benmari yöntemiyle eritilmiş çikolata ile süslenerek servis yapılır.
Afiyet olsun.
Kaynak : ilknurunpastablogu
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder