Malzemeler :
5 adet böreklik hazır yufka
Yufkaların arasına sürmek için;
200 ml sıvı krema
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı maden suyu
İç harcı için;
Beyaz peynir
Sosu için;
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı su
Yapılışı :
Sıvı krema, sıvı yağ ve maden suyu derin bir kapta iyice karıştırılarak sos hazırlanır. Yufkalardan ilki tezgaha serilir, üzerine hazırlanan kremalı sostan gezdirilip fırça ile her tarafına sürülür. 2., 3. ve 4. yufkalar aralarına sos sürülerek ilk yufkanın üzerine yerleştirilir. 4. yufkanın üzerine de sos sürülüp üzerine 5. yufka serilir; 5. yufkanın üzerine sos sürülmez!. 5 kat olan yufka önce artı (+) şeklinde kesilerek 4 eşit üçgen parçaya bölünür. Üçgen parçalar pizza dilimi şeklinde 6 eşit parçaya bölünür.(Toplam 24 parça elde edilecek) Kesilen üçgen parçaların uç kısmına istenilen miktarda peynir yerleştirilir ve sigara böreği sarar gibi rulo yapılır. Bütün börekler hazırlandıktan sonra 15 dakika kadar buzdolabında bekletilir.
Derin bir kapta 1 su bardağı su ve yarım çay bardağı sıvı yağ çırpılır. Börekler dolaptan alınıp sosa batırılarak ıslatılır. (Böreklerin her yerini sosa batırmaya dikkat etmelisiniz.) Sosa batırılan börekler yağlı pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine dizilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirilir. (Ben 50 dakika pişirdim)
Afiyet olsun.
Not : Börekleri hazırlayıp buzlukta saklayabilirsiniz; pişireceğiniz zaman buzunu çözdürüp yağ ve su karışımına batırıp pişirebilirsiniz.
İstenilen iç malzeme kullanılabilir; kıymalı, patatesli, vb.
Börekler bekletildiğinde çıtırlığını kaybedebilir bu yüzden tüketeceğiniz gün yapmanız tavsiye edilir. Böreklerinizi akşamdan hazırlayıp su ve sıvı yağlı sosa ertesi gün bulayarak pişirebilirsiniz.
Kaynak : https://www.nefisyemektarifleri.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder