Disable Copy And Past

25 Şubat 2019 Pazartesi

Fındık Ezmeli Çikolatalı Cheesecake




Malzemeler :

Tabanı İçin:

100 gr. margarin ya da tere yağı

2 paket yulaflı bisküvi

1 çay bardağı toz halinde çekilmiş fındık

Dolgusu İçin:

500 gr labne peyniri

1 paket krema

1/2 su bardağı toz şeker

3 adet yumurta

1 paket vanilya

180 gr fındık ezmesi


Çikolata Sosu İçin:

1/2 paket süt kreması

1 paket (80 gr) bitter çikolata


Yapılışı

Kelepçeli kalıbın tabanı yağlı kağıt ile dış kısmı da alüminyum folyo ile kaplanır.

Bisküviler robotta un haline gelinceye kadar çekilir. Eritilmiş tere yağı ve çekilmiş fındık eklenip iyice karıştırılır. Hazırlanan karışım kelepçeli kalıba dökülüp eşit şekilde yayılır. Buzdolabına kaldırılıp 15-20 dakika dinlendirilir. Daha sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirilip soğumaya bırakılır.

Dolgusu için:
Labne peyniri derin bir kaba alınır; üzerine krema, toz şeker, vanilya eklenip çırpılır. Yumurtalar teker teker eklenip çırpmaya devam edilir. Fındık ezmesi de eklenip çırpılır. Hazırlanan harç cheesecake tabanının üzerine dökülür. Kalıp tezgaha bir kaç defa vurulup hava kabarcıklarının çıkması sağlanır. Çıkan hava kabarcıkları parsa kalıp hafif sallanarak kabarcıklar patlatılır. (Bu işlem Cheesecake'in çatlamaması için yapılır.)
Kelepçeli kalıp içi kaynar su dolu büyük bir fırın kabına yerleştirilip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirilir. Fırının kapağı hafif aralanıp pişen cheesecake soğutulur.

Çikolata sosu için:
Küçük bir tencereye krema alınıp kısık ateşte ısıtılır. Kaynamasına yakın bitter çikolata parçaları eklenir, eriyinceye kadar karıştırılır. Ilık hale gelince cheesecake'in üzerine gezdirilir. Hazırlanan cheesecake buzdolabında bir gece dinlendirilip servis yapılır.


Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: