Disable Copy And Past

14 Şubat 2019 Perşembe

Fırıncı Pidesi




Malzemeler :
1 bardak ılık süt
1 bardak ılık su
 Yarım paket yaş maya
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı  kadar un

İç Malzemesi;
200 gr kıyma
1 adet kuru soğan
1 diş sarımsak
1 adet domates
2 adet yeşil biber
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
Maydanoz
Tuz
Karabiber
Rendelenmiş kaşar

Yapılışı :
Ilık su, yaş maya ve toz şeker yoğurma kabına alınıp maya eritilir. Üzerine süt, tuz ve aldığı kadar un eklenip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğrulur. Hazırlanan hamurun üzeri örtülüp mayalanmaya bırakılır.
   Bir tavaya 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ alınıp ısıtılır. Yemeklik doğranmış soğan eklenip pembeleşinceye kadar kavrulur. Kavrulan soğanın üzerine kıyma ve ince doğranmış biberler eklenip kavurmaya devam edilir. Kıyma kavrulup suyunu çekince üzerine kabuğu soyulup küp şeklinde doğranmış domates ve ince kıyılmış sarımsak eklenir. Domatesler pişince tuz ve karabiber eklenip ocaktan alınır. İnce kıyılmış maydanoz eklenip karıştırılır.
 Mayalanan bezelere bölünür ve merdane yardımıyla oval şekilde açılır; ortasına iç malzeme yerleştirilip kenarları içe doğru kapatılarak pide şekli verilir. İçe doğru kapatılan hamurun üzerine fırça ile biraz su sürülür. Önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında hamur hafif pembeleşinceye kadar pişirilir. Pişen pidelerin üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirilip tekrar fırına sürülür. Kaşar eriyince fırından alınıp sıcak olarak servis yapılır. Servis sırasında pidenin kenarlarına tere yağı sürebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Kaynak : https://www.nefisyemektarifleri.com

Ustasından öneri: Fırınlarda satılan ekmek hamurlarından da alıp daha çabuk ve lezzetli pideler yapabilirsiniz.


Hiç yorum yok: