Disable Copy And Past
5 Nisan 2018 Perşembe
Karnabahar Kısırı
Malzemeler :
1 adet orta boy karnabahar
4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
4-5 adet kornişon turşu
4 sap taze soğan
1 tutam dereotu
1 tutam maydanoz
3-4 dal taze nane
1 adet limon
tuz, karabiber
2-3 yemek kaşığı nar ekşisi
Yapılışı :
Karnabahar yıkanıp çiçeklerine ayrılır, sapları kesilir. Mutfak robotuna alınıp bulgur iriliğinde çekilir. Sıvı yağ tencereye alınıp ısıtılır, üzerine salça eklenip kavrulur. Kavrulan salçaya çekilmiş karnabahar eklenip karnabahar yumuşayıncaya kadar (5-6 dk.) sürekli karıştırılarak kavrulur, tuz ve karabiberle tatlandırılır, ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.
Yeşillikler yıkanıp kurulanır ve ince ince kıyılır. Kornişon turşu minik küpler şeklinde doğranır; yeşilliklerle birlikte soğuyan karnabahara eklenir. Limon suyu ve nar ekşisi eklenip iyice karıştırılır. İsteğe göre marul yaprakları ve turşu ile servis yapılır.
Not : karnabahar kısırına 1 çay bardağı sıcak suda bekletilmiş kısırlık bulgur da eklenebilir!
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder