Disable Copy And Past

5 Nisan 2018 Perşembe

Kadayıflı Tahinli Kurabiye



Malzemeler :
1 su bardağı kavrulmuş muhallebilik kadayıf (hazır kavrulmuş satılanlardan)
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı tahin
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı orta dövülmüş ceviz
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un

Üzerine ;
pudra şekeri

Yapılışı :
1 su bardağı kavrulmuş kadayıf 1 yemek kaşığı tereyağı ile tavaya alınır ve tekrar kavrulur. Ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.
Kadayıf soğuyunca bütün malzemelerle birlikte yoğurma kabına alınır, aldığı kadar un eklenip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğrulur. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp yuvarlanır ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizilir. (Dondurma kaşığı ile de şekil verebilirsiniz.) Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri çatlayıncaya kadar (20 dk.) pişirilir. Soğuyunca üzerine bolca pudra şekeri elenip servis yapılır.

Afiyet olsun.

Kaynak : http://ye-mek.net/

Hiç yorum yok: