Malzemeler:
1 Adet ekmek hamuru
1-2 diş ezilmiş sarımsak
1 Yemek kaşığı tereyağ
Rendelenmiş mozerella, permesan veya kaşar peyniri (en az iki çeşit peynir kullanmanızı tavsiye ediyorum, ben 3 peynir çeşidini de kullandım)
1 yemek kaşığı kadar kurutulmuş fesleğen (kekikte olabilir)
Tuz ve karabiber
1-2 diş ezilmiş sarımsak
1 Yemek kaşığı tereyağ
Rendelenmiş mozerella, permesan veya kaşar peyniri (en az iki çeşit peynir kullanmanızı tavsiye ediyorum, ben 3 peynir çeşidini de kullandım)
1 yemek kaşığı kadar kurutulmuş fesleğen (kekikte olabilir)
Tuz ve karabiber
Yapılışı :
Ekmek hamuru hafif unlanmış zeminde servis tabağı büyüklüğünde açılır, yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirilir. Tereyağı eritilip ılık hale gelince ezilmiş sarımsakla karıştırılır. Hazırlanan tereyağlı karışım açılan hamurun üzerine her tarafına gelecek şekilde sürülür. Rendelenmiş peynirler, kekik ve karabiber serpilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar (15-20 dk.) pişirilir. İlk sıcaklığı geçince dilimlenerek servis yapılır.
Afiyet olsun.
Kaynak : http://basitdokunuslar.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder