Malzemeler :
500 gr. pırasa (3 sap)
2 adet yumurta
2 çay bardağı mısır unu
1 çay bardağı süt (110 ml.)
1 çay bardağı sıvı yağ (110 ml.)
1 paket kabartma tozu (10 gram)
Tuz,
Kırmızı pul biber
Yapılışı :
Pırasalar ayıklanıp yıkanır ve yuvarlak şekilde ince ince doğranır, hafif tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlanır. Haşlanan pırasaların suyu süzdürülür ve soğumaya bırakılır.
2 adet yumurta, derin bir kap içerisine kırılıp, çırpılır. Üzerine süt, sıvı yağ, mısır unu, tuz, kırmızı biber ve kabartma tozu ilave edilip karıştırılır. Hazırlanan karışıma, suyu süzülüp ılınan pırasalar ilave edilir ve güzelce karıştırılır. Elde edilen pırasalı karışım, yağlanıp mısır unu serpiştirilmiş küçük boy yuvarlak borcam içerisine dökülür ve yayılır. Önceden ısıtılmış 170° fırında, üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Pişince fırından alınır ve sıcak olarak servise sunulur.
Afiyet olsun.
Kaynak : http://kadincatarifler.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder