Malzemeler :
2 adet yumurta
1 su bardağı şeker
Yarım paket kabartma tozu
1,5 su bardağı un
1 çay bardağı süt
100 gram yumuşak margarin ya da tere yağı
Üzerine;
1 su bardağı iri doğranmış ceviz
2 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı süt
80 gram margarin ya da tere yağı
Yapılışı :
İlk olarak kekin üzeri için gereken tüm malzemeleri bir tavaya alınır. Ocak üzerinde margarin eriyinceye kadar pişirilir, soğumaya bırakılır.
Toz şeker ve margarin krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır. Yumurtalar eklenip çırpmaya devam edilir. Süt, un ve kabartma tozu da eklenip yeniden çırpılır. Kek hamuru 26 cm’lik kelepçeli bir kek kalıbına dökülür. Üzerine cevizli karışım her tarafına gelecek şekilde paylaştırılır. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 30-35 dakika pişirilir. Kekin pişip pişmediği kürdan batırılarak kontrol edilir. Soğuyunca dilimlenerek servis yapılır.
Afiyet olsun.
Kaynak : instagram.com/sutlumutfak
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder