Malzemeler :
250 gr. tere yağı ya da margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pudra şekeri
4 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
yarım paket kabartma tozu
1 su bardağı kavrulmuş susam
aldığı kadar un
Yapılışı :
Oda ısısındaki margarin yoğurma kabına alınır.Üzerine diğer malzemeler eklenir ve ele yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar un eklenerek yoğrulur. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp elde yuvarlanır, üzerine çatal bastırılıp şekil verilir. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirilir. (18-20 dk) Soğuyan kurabiyeler isteğe göre üzerine pudra şekeri elenerek servis yapılır.
Afiyet olsun.
Kaynak : instagram.com/sukrankaymak ‘
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder