Malzemeler :
5 adet yumurta
2 su bardağı şeker
200 gram oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2-2,5 su bardağı kadar un
Kakaolu kısım için ayrıca 3 yemek kaşığı süt ve 2 yemek kaşığı kakao
Arasına ;
1 kase çekirdeksiz vişne
Kreması için ;
3 paket vanilyalı puding
1 litre süt
125 gram oda sıcaklığında yumuşak tereyağı
1 paket vanilya
Çikolata sos için ;
2 paket bitter çikolata(160 gr)
1 kutu krema
Yapılışı :
Kek hamuru için şeker, tereyağı ve yumurtalar 5 dakika kadar çırpılıp krema haline getirilir.
Üzerine un, vanilya ve kabartma tozu eklenip karıştırmaya devam edilir. (Yoğun kıvamlı bir hamur olacak) Hamur iki eşit parçaya bölünür. Kakaolu kısım için gereken malzemeler hamurun yarısına eklenip karıştırılır. Margarin ile yağlanmış uygun büyüklükteki bir fırın kabına (dikdörtgen borcam tepsi kullandım.) sade kek hamuru dökülüp kaşıkla yayılır ve üzerine vişnelerin yarısı dizilir. Kakaolu kek harcı vişnelerin üzerine dökülür, üzeri düzeltilir ve kalan vişneler de kakaolu hamurun üzerine dizilir. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirilir.
Kek pişerken toz pudingler de süt ile karıştırılıp pişirilir. (Oldukça koyu bir kıvamda olacak)
Pişen puding ocaktan alınıp diğer malzemeler eklenir ve blender ile pürüzsüz kıvam alana kadar karıştırılır.
Çikolata sosu için krema ısıtılıp içine parçalar halinde çikolata eklenip karıştırılır. Çikolata eriyince ocaktan alınır.
Kek soğuyunca üzerine önce krema sonra çikolata sosu dökülüp buzdolabına kaldırılır. Bir gece dinlendirilip servis yapılır.
Afiyet olsun.
Kaynak : instagram.com/lezzeti_ask
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder