Malzemeler :
4 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı oda sıcaklığında süt (1 çay bardağı krema, 1 çay bardağı süt kullandım.)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
2,5 su bardağı un
Üzeri için;
1 çay bardağı tahin
2 yemek kaşığı toz şeker
Yapılışı :
Yumurtalar kırılıp karıştırma kabına alınır. Üzerine toz şeker eklenip şeker eriyinceye kadar çırpılır. Süt ve sıvı yağ eklenip çırpmaya devam edilir. Un ve kabartma tozu eklenip iyice karıştırılır. Hazırlanan kek hamuru katı yağ ile yağlanmış fırın kabına boşaltılır. Tahin ve toz şeker karıştırılıp kek hamurunun üzerine gezdirilir. Çatalla şekil verilip önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40 dakika pişirilir. (Ben üzerine iri parçalanmış ceviz dizdim.)Pişip pişmediği kürdan batırılarak kontrol edilir. Soğuduktan sonra dilimlenerek servis yapılır.
Afiyet olsun.
Kaynak : http://umutsepetim.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder