Disable Copy And Past

26 Mayıs 2017 Cuma

Tahinli Sünger Kek




Malzemeler :
4 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı oda  sıcaklığında  süt (1 çay bardağı krema, 1 çay bardağı süt kullandım.)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma  tozu
2,5 su bardağı un


Üzeri için;
1 çay bardağı tahin
2 yemek kaşığı toz şeker

Yapılışı :
Yumurtalar kırılıp karıştırma kabına alınır. Üzerine toz şeker eklenip şeker eriyinceye kadar çırpılır. Süt ve sıvı yağ  eklenip çırpmaya devam edilir. Un ve kabartma tozu eklenip iyice karıştırılır. Hazırlanan kek hamuru katı yağ ile yağlanmış fırın kabına boşaltılır. Tahin ve toz şeker karıştırılıp kek hamurunun üzerine gezdirilir. Çatalla şekil verilip önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40 dakika pişirilir. (Ben üzerine iri parçalanmış ceviz dizdim.)Pişip pişmediği kürdan batırılarak kontrol edilir. Soğuduktan sonra dilimlenerek servis yapılır.

 Afiyet olsun.
Kaynak : http://umutsepetim.com

Hiç yorum yok: