Disable Copy And Past

9 Mayıs 2017 Salı

Dereotlu Poğaça





Malzemeler :
125 gr. oda sıcaklığında tere yağı ya da margarin
2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine sürmek için ayrılır.)
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı yoğurt
1/2 demet dereotu
2 yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı mahlep
1 çay kaşığı tuz
aldığı kadar un

İçine;
beyaz peynir

Üzerine ;
yumurta sarısı
1 çay kaşığı sıvı yağ
çörek otu

Yapılışı :
Dereotu yıkanıp kurulanır ve ince kıyılır. Hamur için verilen malzemeler yoğurma kabına alınıp aldığı kadar un eklenerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğrulur, dereotu eklenip yoğurmaya devam edilir. Hazırlanan hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar kopartılıp avuç içinde açılır, ortasına beyaz peynir yerleştirilip kapatılır. Kapatılan yeri alta gelecek şekilde yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Yumurta sarısına 1 çay kaşığı sıvı yağ eklenip çırpılır ve poğaçaların üzerine sürülür, çörek otu serpilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar (25-30 dakika) pişirilir.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: