Malzemeler :
Pandispanya için;
- 5 yumurta
- 1.5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- Yarım su bardağı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Bir tutam tuz
- Yarım çay bardağı sıcak su
- bolca file badem
- 3 su bardağı süt
- 3 yumurta sarısı (2 yumurta sarısı kullandım)
- 1 çay bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı mısır nişastası
- 3 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kremşanti
Sos için;
2 yemek kaşığı bal
- Yapılışı :
- Yumurta sarıları, şeker, un, nişasta ve süt karıştırılarak muhallebi kıvamında pişirilir. Ocktan alınıp vanilya ve kremşanti eklenerek mikser ile çırpılır. Yumurta akları bir tutam tuz eklenerek mikser ile kar gibi oluncaya kadar çırpılır. Toz şekerin yarısı yavaş yavaş yumurta aklarına eklenip çırpmaya devam edilir.
- Başka bir kapta yumurta sarıları ve şeker iyice çırpılır, sıcak su eklenip çırpmaya devam edilir. Kalan malzemeler de eklenip çırpılır. Yumurta akları azar azar karışıma eklenip alttan üste doğru, akları söndürmeden tahta kaşıkla karıştırılır.
- Hazırlanan hamur yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba dökülür. Üzerine bolca file badem serpilir. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 5 dakika pişirilir, sonra fırın 150 dereceye düşürülüp pandispanyaya batırılan kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirilir. Pişen pandispanya soğuyunca ters çevrilerek kalıptan çıkarılır ve ortadan ikiye kesilir.
- Kekin alt tabanı tekrar kelepçeli kalıba alınır, üzerine hazırlanan krema yayılır. Pandispanyanın bademli parçası dilimlenerek kremanın üzerine yerleştirilir. Bal bir tavada biraz ısıtılır ve pastanın üzerine gezdirilir.Buzdolabında bir gece dinlendirilip dilimlenerek servis yapılır.
Afiyet olsun.
- Kaynak : pacikanin_mutfagi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder