Disable Copy And Past
22 Nisan 2016 Cuma
Unlu Patatesli Börek ve Kahvaltı Sofrası
hülyalıtarifler.com' dan denediğim bu çıtır börekler oldukça beğeni topladı, sık sık yapılacaklar listesine eklendi:))
Malzemeler :
3 adet böreklik hazır yufka
3 adet orta boy patates
300 lor peyniri veya beyaz peynir (yağlı beyaz peynir kullandım.)
100 gr. eritilmiş margarin
2 çay bardağı sıvı yağ
un
1 çay kaşığı karabiber
1,5 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
Patatesler haşlanıp kabukları soyulur ve sıcakken çatalla ezilerek püre haline getirilir. Üzerine peynir, karabiber, tuz eklenip karıştırılır.
Margarin eritilip sıvı yağ ile karıştırılır. Yufkaların biri tezgahın üzerine açılır, üzerine fırça ile yağ sürülür, bir süzgeç yardımıyla yufkanın her tarafına gelecek şekilde un elenir. (1-1,5 yemek kaşığı) Yufka ortadan ikiye katlanarak D şekline getirilir. Üzerine tekrar yağ sürülüp un elenir. Yufkanın geniş kenarına iç malzeme yerleştirilir, yanları hafifçe iç malzemenin üzerine kapatılıp rulo şeklinde sarılır. İstenilen büyüklükte dilimlenip yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Diğer yufkalar da aynı şekilde hazırlanır. Kalan yağın üzerine 2 yemek kaşığı su eklenip böreklerin üzerine fırça ile sürülür. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
2 yorum:
Benim favori böreğimdir.
Sofranıza bayıldım
Bu böreği çok seviyorum. Sık sıkta yaparım ayrıca masan çok güzel ay yıldızlı bambi tabaklara bayıllllldddııımmmmm
Yorum Gönder