Disable Copy And Past

4 Mart 2016 Cuma

Yonca Poğaça




 Malzemeler :
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 adet yumurta (akı hamura, sarısı üzerine)
1 paket instant maya (2 tatlı kaşığı kuru maya)
2 tatlı kaşığı toz şeker
yarım su bardağı sıvı yağ
aldığı kadar un (4,5 su bardağı)
1 tatlı kaşığı tuz
İçine;
3 yemek kaşığı sıvı yağ
250 gr. orta yağlı kıyma
1 adet kuru soğan (orta boy)
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Üzerine;
yumurta sarısı, çeri domates, zeytin, vb.

Yapılışı :
Ilık süt ve maya yoğurma kabına alınıp maya eriyinceye kadar karıştırılır. Su, tuz, şeker ve sıvı yağ eklenip karıştırmaya devam edilir.Un azar azar eklenip 10 dakika yoğrulur. Üzeri örtülüp 50 dakika kadar mayalanması için bekletilir.
Sıvı yağ ve kıyma bir tencereye alınıp kısık ateşte kıyma suyunu bırakıp çekinceye kadar kavrulur.Yemeklik doğranmış soğan, tuz, karabiber eklenip 7-8 dakika sürekli karıştırılarak pişirilir. Ocaktan alınıp soğumaya bırakılır. 

Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparılıp yuvarlak açılır. Fotoğrafta görüldüğü gibi ortası koparılmadan bıçakla 4 kesik atılır. Kesilen her parçaya iç malzeme yerleştirilip uçları birleştirilir, bütün parçalar ortaya toplanıp bastırılır. Orta kısmını bütün bir zeytin veya enine ikiye bölünmüş çeri domates yerleştirilir. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklarla dizilip 30 dakika kadar tekrar mayalanması için bekletilir. Üzerine yumurta sarısı sürülüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirilir.


Not : Bir kısmını kıymalı, bir kısmını mozzarella peynirli yaptım. Kıymalı poğaçaların ortasına domates, peynirli poğaçanın ortasına zeytin yerleştirdim. İstediğiniz bir iç malzeme kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: