Disable Copy And Past

18 Mart 2016 Cuma

Ispanaklı ve Peynirli Çıtır Börek





Lezzet Dergisi'inden  geçen hafta sonu kahvaltı için denediğim bir tarif. Ölçüler 20x30 cm ebatlarındaki bir fırın kabı için verilmiş, ben daha büyük bir fırın kabı kullandığım için baklava yufkası miktarını artırarak yaptım. Tarifi orjinal ölçüleriyle paylaşıyorum; kullanacağınız fırın kabına göre malzeme miktarını ayarlayabilirsiniz.

Malzemeler :
250 gr. beyaz peynir
259 gr. lor peyniri
300 gr. körpe ıspanak
1 adet yumurta
3 dal taze soğan
80 gr. galeta unu
tuz
karabiber
yarım su bardağı sıvı yağ
10 adet baklava yufkası

Yapılışı :
Beyaz peynir büyük bir kaseye alınarak çatalla ezilir. Lor peyniri eklenip karıştırılır. Yıkanıp kurulanmış ıspanaklar ve taze soğan ince doğranıp peynirlere eklenir. Tuz ve karabiber ile tatlandırılır. Yumurta ve galeta unu eklenip iyice karıştırılır.
20 x 30 cm. ölçülerinde bir fırın kabı yağlanır.Yufkaların yarısı aralarına fırça ile sıvı yağ sürülerek fırın kabına yerleştirilir. Üzerine kalan galeta unu serpilir. Peynirli karışım yayılır. Kalan yufkalar da aralarına yağ sürülerek yerleştirilir. Son yufka katının üzerine de yağ sürülüp kare şeklinde dilimlenir. 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: