Disable Copy And Past

11 Mart 2016 Cuma

Fincan Tatlısı




Malzemeler :
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 yemek kaşığı (tepeleme) tereyağı
1 paket vanilya

Üzerine;
Hindistan cevizi

Süslemek için;
Ceviz, fındık, çikolata sos, vb.

Yapılışı :
Süt, toz şeker ve un tencereye alınıp iyice karıştırılır. Tencere ocağa yerleştirilip sürekli karıştırılarak pişirilir. Muhallebi kıvamına gelince tereyağı ve vanilya eklenir, 1-2 dakika daha pişirilir. Kahve fincanları soğuk suyla çalkalanır. Hazırlanan muhallebi fincanlara paylaştırılır. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırılıp 3-4 saat dinlendirilir. Bir çay kaşığı ile fincanın kenarlarından hafifçe bastırılıp tatlılar fincandan çıkarılır. Hindistan cevizine bulanıp istenilen şekilde süslenerek servis yapılır.
Not: Sade olarak yapabileceğiniz gibi fincanın yarısına kadar muhallebi doldurduktan sonra istediğiniz uygun bir iç malzeme (şerbetlenmiş Kemalpaşa tatlısı, şeker ve tarçınla pişirilmiş elmalı harç, kestane şekeri, vb.) koyup üzerine tekrar muhallebi doldurarak da yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.

3 yorum:

EMİNE ÖZTÜRK dedi ki...

çok güzel ve lezzetli bir sunum olmuş.. ellerinize sağlık..:)

susamcorekotuFeriha dedi ki...

eline sağlık çok şirin olmuşlar

Özgen dedi ki...

Eline sağlık çok güzel bir tarif dediğin gibi kemelpaşa tatlısıyla harşka olur sevgiler